У Ніжині не планують купального сезону

 

 

 

 

На календарі майже середина червня й не зважаючи на прохолодну для літа погоду, ніжинці вже розмірковують, де провести спекотні дні.

Зазвичай пляжний сезон у місті відкривають на початку літа за умови, якщо температура води у р. Остер не нижче +20 градусів тепла. Проте цьогоріч про купальний сезон не чути. Тому журналісти “Нежатину” вирішили дізнатись чи чекати ніжинцям офіційного відкриття міського пляжу?

З цим питанням ми звернулись до головного спеціаліста відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Марченко Наталії Петрівни:

Цьогоріч місця масового відпочинку на воді у Ніжинській територіальній громаді не має. Це обгрунтовано тим, що не була прийнята міська цільова програма з охорони життя людей на водних об`єктах.

У 2021 році на відповідні заходи було виділено 199,999 тис грн. Проте, як у 2022 році, спочатку повномаштабного вторгнення, так і у 2023 аналогічно, програму охорони на водних об`єктах не затверджено.

– Чи можуть містяни відпочивати на міському пляжі, попри те, що офіційно відкриття купального сезону не буде?

Звичайно, ми не заперечуємо. Але ж ми не відповідаємо за якість води та безпеку. Адже для цього необхідно було проводити багато планових заходів: дослідження дна пляжу, аналіз води, організацію патрулювання, прибирання та вивіз сміття.

Цьогоріч на Чернігівщні планують підготувати 18 місць відпочинку на воді, 4 з них на Ніжинщині: у Бобровиці, Хвилівці, Талалаївці та Валентіїв.

Попри те, що у Ніжині не буде відриття купального сезону, 4% містян планують відпочивати на міському пляжі. Про це вони повідомили нам під час опитування.

Ще 31% відповіли, що віддають перевагу водоймам у передмісті Ніжина. 37% – на березі Десни, 22% лише на морському побережжі.

Загалом у межах міста знаходиться 12 водоймищ. Поблизу Ніжина є три водойми, один кар’єр та багато інших водних об’єктів. В селах Кунашівка, Паливодин, Наумівське, Переяслівка розташовані 4 ставки.

Дарина Кузнєцова

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь