На Чернігівщині працевлаштовано понад 2 тисячі безробітних

 

 

 

 

У січні-травні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 11,5 тис. безробітних громадян, кожного 3-го з яких охоплено активними програмами сприяння зайнятості. Зокрема, 2,1 тис. осіб знайшли роботу, ще 2,4 тис. — залучено до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру. Крім того, близько сотні безробітних скеровано на професійне навчання, 183 особи для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалися ваучером на навчання.

Цього року роботодавці області ще не поспішають наймати працівників, а чисельність безробітних на обліку в службі зайнятості та кількість резюме на сайтах пошуку роботи у рази перевищують кількість вакансій. Так, у січні-травні 2023 року обласна служба зайнятості мала близько 3 тис. пропозицій роботи, що на 28% менше, ніж рік тому. Зменшилась на 18% і кількість подавачів вакансій. Станом на 1 червня в області налічувалось 4,9 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 654 вакансії. Тобто, на кожне вільне робоче місце – черга з 7 осіб.

Найбільш затребуваними у роботодавців були  продавці продовольчих товарів, підсобні робітники, водії автотранспортних засобів, кухарі, швачки, прибиральник службових приміщень, бухгалтери, робітники з благоустрою, спеціалісти державної служби (місцевого самоврядування), охоронники, трактористи-машиністи, соціальні робітники.

Челайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь