Ніжин отримав авто для надання соціальних послуг

 

 

 

 

Чернігову, Ніжинській, Коропській та Михайло-Коцюбинській громадам та передали автобуси для надання соціальних послуг. Вони укомплектовані обладнанням, необхідним для швидкої допомоги людям: електроінструментом, перукарським, швейним обладнанням.

Вони працюватимуть у місцевих соціальних службах, щоб зробити соціальні послуги доступнішими у віддалених районах області. Передавали автомобілі на Красній площі у Чернігові, кожна громада отримала один. 

Це допомога від уряду Канади та ПРООН. Ключі від авто соціальним працівникам передали Христофорос Політіс — заступник постійного представника ПРООН в Україні та Ешлі Марлуні — керівниця відділу міжнародної допомоги Посольства Канади в Україні.

Ешлі Марлуні — керівниця відділу міжнародної допомоги Посольства Канади в Україні. ФОТО: Суспільне Чернігів

Ці автомобілі будуть використовуватись для надання послуг соціальними працівниками, психологами іншими. Важливо, що подібні послуги, подібна підтримка буде надаватися не тільки зараз, тому населенню, яке живе зараз в Чернігівській області, але і створюватиме підґрунтя для українців, які планують повернутися в регіон“, — говорить Марлуні.

Три передані автомобілі, облаштовані для надання соціальних послуг маломобільному населенню Чернігівщини.

Коропський селищний голова Володимир Куніцин. ФОТО: Суспільне Чернігів

Для того, щоб послуги наблизити для людей і цей автомобіль, який буде забезпечений відповідними фахівцями, він буде надавай цілий ряд соціально-побутових послуг для нашого населення. А це і перукар, електрик, по пошиттю, по ремонту паркану, ґанку, вона всім укомплектована“, — каже Коропський селищний голова Володимир Куніцин.

Авто, яке працюватиме в обласному центрі соціальних служб у Чернігові, наповнене спеціальною технікою для проведення навчань. Там за короткий час можна організувати зручний простір для тренінгів.

Такий вигляд всередині має один з автобусів для соціальних послуг. ФОТО: Суспільне Чернігів

Ми плануємо виїжджати по всій території нашої області, по всім громадам, навіть у віддалені, які постраждали від бойових дій і надалі продовжуються обстріли. Будемо надавати соціальні послуги людям, які там проживають, будемо надавати допомогу нашим колегам, нашим фахівцям навчати їх“, — розповідає методистка обласного центру соціальних служб Марія Голік.

Чернігівщина увійшла в перелік п’яти областей, які отримали транспортні засоби від уряду Канади. Всього їх в Україну надійшло 16, каже Ешлі Марлуні.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь