Очікується спалах кору, паротиту та краснухи: на Чернігівщину доставили понад 14 тисяч доз вакцини

 

 

 

 

У Чернігівську область доставили 14 190 доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи, зараз вони на складі у Чернігові та чекають на передачу до медичних закладів.

Про це Суспільному розповіла заступниця начальника управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Яна Драганюк.

Медики готують спеціальні лекції та листівки для школярів та їх батьків про необхідність щеплень.

Ця вакцина — гуманітарна допомога від США. Так, в області стартує кампанія зі щеплення для дітей, які пропустили вакцинацію. Завідувач відділу імунопрофілактики Обласного центру контролю та профілактики хвороб Олександр Бубирь говорить, що рівень вакцинації від кору за першу половину цього року складає: для однорічних дітей — 40%, для дітей шести років — 33 %.

Завідувач відділу імунопрофілактики Обласного центру контролю та профілактики хвороб Олександр Бубирь

Завідувач відділу імунопрофілактики Обласного центру контролю та профілактики хвороб — Олександр Бубирь. ФОТО: Суспільне Чернігів

Головна причина пропусків дитячих щеплень — вимушені переїзди в інші регіони та країни, кажуть в обласному центрі контролю та профілактики хвороб. До надходження цієї допомоги в області ще були залишки вакцин.

Залишки на цей час, без цієї поставки по Чернігівській області, становили майже 2000 (1937 доз цієї вакцини), тобто не повні нулі були, але її було дуже мало, для того, щоб провести цю наздоганяючу компанію“, — каже Олександр Бубирь.

В Чернігівській області вже є перший зафіксований випадок кору. Спалах хвороби буває раз на чотири роки, говорить Олександр Бубирь. З його слів, кір передається повітряно-крапельним шляхом і є надзвичайно заразним: з 10 нещеплених людей, які контактували з хворим, дев’ять захворіють. Специфічних ліків проти кору не існує. Тож медики наголошують на необхідності вакцинації проти кору.

Вакцини

Вакцини. ФОТО: Суспільне Чернігів

Заступник головного директора ДУ “Чернігівський ОЦКПХ МОЗ” Артем Ярошенко каже, що в цьому році очікується спалах хвороби.

Заступник головного директора ДУ "Чернігівський ОЦКПХ МОЗ" Артем Ярошенко

Заступник головного директора ДУ “Чернігівський ОЦКПХ МОЗ” — Артем Ярошенко. ФОТО: Суспільне Чернігів

І вже є перші захворілі в нашій області. Це дитинка з міста Ніжина, у якої лабораторно підтверджений кір. Дитина переносить захворювання легко, не перебуває на стаціонарному лікуванні, бо має дві дози вакцинацій“, — повідомив Артем Ярошенко.

Більше розповідаємо у відео:

Суспільне

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь