Черговий фейк про С. Охонька спростовано

 

 

 

 

Користувачі мереж мають змогу чи не щодня спостерігати за тим, як викривляються факти, пишеться недостовірна інформація та здійснюються спроби маніпулювати громадською думкою. За останні два тижні в мережі було оприлюднено, за нашими підрахунками, 8 таких вкидів про одну і ту ж публічну особу. «Ботоферми» у цьому напрямку працюють не покладаючи рук. Що їх об’єднує та яка їх мета ми спробуємо розповісти вам у подальших статтях, а зараз розвінчуємо черговий фейк.
Учора один з бот-каналів в Фейсбуці знову поширив чергову неправдиву інформацію. Цього разу вкид стосується служби таксі «Лідер», власником якого є Сергій Охонько. Ботоферма пише про те, що виробничі приміщення служби таксі «Лідер» нібито розташовані на землях сільськогосподарського призначення по вул. Прилуцькій. Редакція нашої газети провела журналістське розслідування.
За інформацією, яку поширюють боти, мова йде про (цитуємо): «земельну ділянку понад 3 га на вул.Прилуцькій».
Давайте розбиратись що ж там за ділянка.
Згідно технічної документації та кадастрового плану насправді на території, про яку йде мова, розміщено дві земельні ділянки.

Перша і найбільша з них площею 2,7292 га (кадастровий номер 7410400000:06:002:0031) дійсно має згідно документації цільове призначення «для сінокосіння і випасання худоби». На цій ділянці розміщена база відпочинку «Козак» (школа верхової їзди).

Отже, робимо висновок, ця земля (сіножаті) використовується за призначенням.

Поряд з цією земельною ділянкою розташована ще одна земельна ділянка, що має загальну площу 0,3936 га, кадастровий номер 7410400000:06:002:0030. Склад угідь земельної ділянки: інші землі.

Згідно офіційних документів згадана територія належить до земель несільськогосподарського призначення. Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку №НВ-7402196752015 від 27 серпня 2015 року, виданий Управлінням Держгеокадастру у Ніжинському районі Чернігівської області підтверджує, що за цільовим призначенням земельна ділянка, на якій і знаходяться виробничі приміщення служби таксі «Лідер», відноситься до земель для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій, до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Вид використання земельної ділянки – для експлуатації та обслуговування нежитлової будівлі критої автостоянки для автомобілів та відкритої стоянки автомобільного транспорту.

Фейк спростовано.
Хочемо додати, що подібні вкиди не роблять честі власникам груп та каналів у соцмережах. Може їм краще спрямувати свою енергію та ентузіазм на дійсно важливі проблеми в місті, яких немало: медична галузь, робота комунальних підприємств, стан укриттів та інші не менш актуальні проблеми?
А от кому і для чого потрібно поливати брудом Сергія Охонька – це вже тема для іншого розслідування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь