Спаленого на Чернігівщині ексбанкіра опізнали по недогорілому черевику

18 липня вранці жителька села Ничогівка Козелецької громади вела на поле корову, щоб припнути, і неподалік кладовища побачила згарище. Там були людські кістки, череп і недогорілі залишки взуття.

На місце прибула слідчо-оперативна група Чернігівського райуправління поліції та криміналісти обласної поліції. Поліцейські обдивилися людські рештки, знайшли поряд сліди взуття та автомобільних коліс. Відбитки направили на експертизу.

На місці криміналісти встановили за залишками взуття 45-го розміру, що загиблий — чоловік. Це стало однією із зачіпок у розкритті злочину. Щоб встановити особу, поліцейські відпрацювали повідомлення про всіх зниклих останнім часом чоловіків у Чернігівській, Київській, Полтавській областях. І знайшли інформацію про мужика з 45-м розміром ноги. Про його зникнення заявила сестра. Він жив у Києві. Востаннє виходив на зв’язок 12 липня.

З’ясувалося, що жертва — 49-річний Олександр Лапуцький, колишній  банкір. 24 травня 2019 року він звільнився з посади заступника голови правління-директора представництва «Мотор-Банку» в Києві. Банк В’ячеслава Богуслаєва, українського політика, якого торік затримали за  підозрою в державній зраді.

Пройшлися по друзях Лапуцького і з’ясували, що він підтримував товариські стосунки з 51-річним Андріаном Хролом. Так вийшли на підозрюваного.

Хрол — керівник і єдиний учасник закритого корпоративного інвестиційного фонду «Хейвуд», що зареєстрований у Києві і має статутний капітал 507,5 мільйона гривень. У держреєстрах також є інформація, що Хрол — директор обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Люблаза»» у селі Проців Бориспільського району. Адріана затримали 28 липня в заміському будинку. За записами з відеокамер з’ясували, коли і куди їздив. І вималювалася картина злочину.

У ніч з 12 на 13 липня друзі випивали в заміському будинку Хрола. Підозрюють, що посварилися. Тоді господар схопив поліно і забив ним товариша до смерті. Зрозумівши, що накоїв, вирішив приховати сліди злочину. Уранці поїхав у гіпермаркет, купив паливо, розчинники. Наступного дня запхав труп у позашляховик і вирушив на Чернігівщину, до села Ничогівка. До нього від столиці 70 кілометрів.

Батько Хрола родом з Нічогівки. І хоча він уже років десять, як помер, а хату родина продала ще раніше,  Андріан добре знає місцевість.

Слідчі проводять досудове розслідування за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Затриманому вже повідомили про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років. Що чи кого не поділили чоловіки, чим була викликана лють, щоб аж вбити, нині з’ясовує слідство.

Джерело: “Вісник Ч”, авторка Валентина ОСТЕРСЬКА

“Час Чернігівський”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь