Куди поділася меморіальна дошка захиснику з фасаду Вертіївського ліцею?

Питання, на яке ми, на жаль, так і не почули відповіді.

Майор Олег Андрієць, уродженець села Вертіївка, загинув 1 вересня 2014 року, виконуючи бойове завдання поблизу  Саханки (біля Маріуполя).

1 вересня 2014 року Олег очолив групу з чотирьох прикордонників, які отримали наказ на проведення патрулювання старої траси «Новоазовськ – Маріуполь». У Донецькій області прикордонний наряд на автомобілі «УАЗ» вступив у бій з загоном ворога. Під час бою О. Андрієць загинув.

Згідно з Указом Президента України № 747/2014 від 29 вересня 2014 року, “за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України”, Олег Андрієць посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

На честь загиблого односельця у рідному селі,  на школі, де він навчався, у червні 2015 року було встановлено меморіальну дошку.

А у Ніжинському районному військово-історичному музеї відкрита експозиція «Ми пам’ятаємо» з окремо виділеним стендом про героя-прикордонника.

Однак, як стало відомо журналістам сайту Нежатин з власних джерел, уже тривалий час дошки на фасаді ліцею немає: її зняли під час проведення ремонтних робіт, а по їх завершенню на своєму місці вона так і не з’явилася.

Ремонт було розпочато ще до початку повномасштабного вторгнення.

З метою з’ясувати, де ж все-таки зберігається дошка та чому її до цих пір не повернуто на її місце, ми зателефонували директору навчального закладу, Оксані Кононенко. На початку розмови пані Оксана зізналася: “Коли почалася війна, було сказано зняти”.

“Ким сказано?”, – намагалися уточнити ми.

Далі Оксана Володимирівна відмовилася нам надавати інформацію, зіславшись на те, що не має бажання. І відключила розмову.

Неприємний осад залишився і від розмови, і від самої ситуації. Незрозуміло, чи то так важко пояснити, чи дошки насправді вже немає?..

На фото (скрін) – фасад ліцею станом на вчора. Дошки немає.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь