Іще одне КП Ніжина в скрутному становищі

Чи має право громада знати, чим живуть комунальні підприємства міста?.. Безумовно, так. Тим більше, комунальні підприємства нашого міста переживають зараз, м’яко кажучи, не найкращі часи, а деякі й взагалі стають додатковим тягарем для місцевого бюджету і “тонуть” в кримінальних справах. Чомусь діяльність більшості КП Ніжина оповита якимись незрозумілими таємницями та недосказаною інформацією. Звітів КП, які мали заслухати ще кілька тижнів тому, так і не відбулося.

Разом з тим, на вчорашньому засіданні виконавчого комітету трохи відкрили завісу на діяльність Комунального підприємства «Комунальний ринок», а саме: директор В. Кошовий просив дозволити взяти підприємству кредитний ліміт на  поточний рахунок.

У проєкті рішення зазначено, що загальний кредитний ліміт не може перевищувати
300 000,00 (триста тисяч) гривень 00 копійок.

Кошти беруть на оплату електроенергії.

Директор КП «Комунальний ринок» Кошовий В.І. пояснив, що за останні 2 місяці вартість електроенергії дуже зросла, і підприємство сплачує 300 тис. грн. в місяць за одну лише електроенергію.

Чи не забагато це?.. Не беремося стверджувати, тим більше, в телефонній розмові, коли журналісти нашого видання уточнювали у Віталія Івановича цифри, директор декілька разів наголосив не писати про це. Нас це здивувало, адже не бачимо підстав приховувати інформацію від громади.

Мимоволі виникають думки: як таке підприємство може бути збитковим, якщо живе приктично з оренди?..

Не будемо стверджувати, але, можливо, знову гроші були виведені на незрозумілі оборудки, як на міськводоканалі?.. Або ж “роздули штати” “потрібними людьми”?..

У будь-якому випадку за діяльність і бездіяльність керівників КП відповідає особисто міський голова, адже він одноособово призначає їх на посаду.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Іще одне КП Ніжина в скрутному становищі

Залишити відповідь