В  Галиці на Ніжинщині освятили храм (фото)

 

 

 

 

Храм Воскресіння Христового в с. Галиця був побудований на кошти місцевих благодійників і став справжньою окрасою села.

7 жовтня відбулося освячення храму. Урочисту церемонію здійснив Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній. На церемонії освячення храму владиці Єпіфанію співслужили єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Хмельницький і  Кам’янець-Подільський Павло, настоятель новоосвяченого храму ієромонах Петро,  а також запрошене духовенство.

У освяченні також взяли участь і Ніжинські священнослужителі: настоятель Ніжинського Собору Всіх Святих протоієрей Сергій Чечин та настоятель Свято-Покровської парафії протоієрей Михаїл Якубів.

Літургія відбулася у супроводі церковного хору Собору Всіх Святих м. Ніжина, під керівництвом Сергія Голуба.

Незважаючи на дощову погоду, храм був наповнений людьми.

Наприкінці служби лунали молитви за Україну, за усіх воїнів, які захищають нашу державу, та за спокій душ усіх загиблих.

Після літургії митрополит Епіфаній звернувся з промовою до присутніх, в якій зазначив, що з Божою поміччю Збройні Сили вигнали чужинців із Галиці  і завдяки цьому в селі тепер є святиня, «у якій лунає і буде лунати молитва за Україну і за українське військо, за перемогу і справедливий мир».

Церемонія освячення завершилась нагородженням. Предстоятель Православної Церкви України нагородив Орденом Св. вмч Юрія Переможця благодійників, завдяки яким було побудовано храм  Макаренка Григорія Григоровича, Давиденко Віру Степанівну та інших парафіян.

Нагороди з рук Предстоятеля також отримали і жителі Ніжинської громади: волонтер Тамара Стратілат, ректор НДУ Олександр Самойленко, командир військової частини Микола Кушнір, начальник Ніжинської Держпродспоживслужби Віктор Рафальський.

фото: Наталія РУЛЬОВА
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь