На Чернігівщині пенсіонер подав до суду на ПФУ та отримав тисячі гривень компенсації

 

 

 

 

Деснянський районний суд Чернігова зобов’язав Пенсійний фонд заплатити пенсіонеру 7 тис. грн моральної шкоди. Раніше він відсудив у Пенсійного фонду 137,2 тис. грн. Свої гроші він так і не отримав, тому додатково стягнув компенсацію моральної шкоди.

Про це йдеться у матеріалах справи №750/12995/23. “Стягнути з Державного бюджету України на користь позивача 7000 грн як відшкодування моральної шкоди. Визнати протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області щодо відмови у перерахунку пенсії”, – йдеться у рішенні суду.

Так, раніше пенсіонер звернувся до суду та зажадав провести переплату. Він є військовим пенсіонером та має право на перерахунок. Однак Пенсійний фонд такого перерахунку не провів. Після рішення суду ПФУ у Чернігові мав компенсувати перерахунок у розмірі 137,2 тис. грн. Через те, що судове рішення ПФУ не виконав, позивач через суд вимагав сплатити йому 70 тис. грн компенсації.

Суд розглянув позов. Однак у результаті він вирішив зобов’язати заплатити компенсацію у розмірі 7 тис. грн.

“Моральна шкода полягає в душевних стражданнях через порушення звичайного способу життя, адже йому довелося неодноразово звертатися до відповідача з метою реалізації свого права на підвищення розміру пенсії, а потім виконання рішення суду про отримання доплати. Зважаючи на принципи розумності та справедливості, розмір морального шкоди позивач оцінив у сумі 70 000”, – йдеться у матеріалах справи.

Джерело: OBOZREVATEL
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь