У Ніжині знову кладуть бруківку та саджають дерева – а це могли  б бути врятовані життя наших воїнів

 

 

 

 

За 9 місяців 2023 року на ремонт тротуарів Ніжинська міська рада витратила майже 14 мільйонів гривень, а з 24 лютого 2022 року (з початку повномасштабного вторгнення) ця сума склала 35 мільйонів 283 тисячі.

 На зелені насадження (саджанці дерев та однорічні рослини) в 2023 році витрачено 552 тисячі грн та знову оголошено закупівлю на 138 тисяч.  За  690 тисяч, що витрачені на квіточки та деревця, можна було б купити з десяток дронів для ЗСУ.

У суспільстві назріло серйозне невдоволення діями Ніжинського міського голови Олександра Кодоли, його заступників та інших представників влади, які діють всупереч інтересам громади.  От тільки влада Ніжина повністю ігнорує громадську думку та вимоги військового часу, а простими словами просто знущається над містянами. Адже попри всі  гучні слова та лозунги про пріоритетність допомоги ЗСУ, що звучать з вуст Олександра Кодоли та його заступників, перекладання бруківки в Ніжині там, де в цьому нема потреби, продовжується: зараз майже нові тротуари по-новому перекладають біля магазину «Фора» неподалік центрального ринку та біля універмагу на площі.

 «Гроші на бруківку – це могли бути врятовані життя наших воїнів», – такі коментарі від містян можемо прочитати під будь-якою публікацією Ніжинської міської ради про чергове безглузде витрачання коштів, коли в країні йде війна.

Олена Л.: «Cьогодні підходжу до Фори, що на Набережній і бачу що міняють плитку. Плитка нова, не пошкоджена, питаю: “Хлопці, а куди цю стару плитку? ” Відповідь: Продаємо?” Нормальну плитку продають і кладуть нову. Прокуратура,  ти де? Скільки можна терпіти цей Кодолиний злочин? Люди,будь ласка, скільки можна терпіти це свавілля містечкової  власті? Наші хлопці гинуть,а це бидло наживається. Кодола надай громаді підтверджуючи докази, щодо необхідності заміни плитки».
Користувач «Тік-ток»: «Військові просять донатити по 3, по 5, по 10 гривень, щоб придбати авто, купити дрони, а тут гроші зариваються в землю та з людей останню шкуру знімають. Скільки життів би врятували ці гроші, якби їх направити військовим?» (відео).

Платники податків хочуть, щоб гроші громади витрачались на допомогу ЗСУ, а не на бруківку, ремонти виконкому, квітники чи облаштування зон відпочинку.  Та яке діло приїжджим «керівникам» до нашого міста? Адже вже будь-кому зрозуміло, що вони тут не залишаться. Тому і прагнуть вичавити поки є можливість якомога більше.

І поки ніжинці не зрозуміють що громада – велика сила, поки не об’єднаються і не піднімуться проти свавілля тих, кому свого часу висловили найвищу довіру,  до тих пір замість дронів, турнікетів та всього того, що рятуватиме життя наших воїнів та наближатиме перемогу, в пріоритеті  будуть бруківка, клумби та конференц-зали.

Наталія РУЛЬОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь