Яйця по 75 гривень – ціни на продукти знову зростуть

 

 

 

 

В Україні в зимовий період очікується зростання цін на багато продуктів. У Верховній раді заявили, що рекордсменами з подорожчання стануть яйця.
Відповідну заяву зробив голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду. Він повідомив про майбутнє подорожчання найближчим часом овочів та фруктів. Їхня вартість зростає традиційно восени, тому що для зберігання потрібні спеціалізовані сховища. На це впливає зменшення пропозиції та зростання собівартості виробництва.

Фермери, які не мають сховищ, намагаються якнайшвидше реалізувати продукцію до початку холодів. А їхні колеги, які мають склади, розтягують продажі до початку літа, коли ціни будуть набагато вищими.

Таким чином, очікується поступове подорожчання овочів та фруктів на 5-10%. Також зростуть ціни на молочну продукцію – на 3-5%. Максимально збільшиться вартість яєць.

“Рекордсменом зі зростання цін цього року знову будуть курячі яйця. Більшість яєць в Україні виробляється саме в невеликих господарствах. Зараз ми знаходимося в точці, коли зменшується пропозиція від домогосподарств і ціна починає підніматися вгору. Тому велика ймовірність того, що до новорічних свят ціни досягнуть показника минулого року, коли яйця на полицях коштували близько 75 гривень за десяток”, – наголосив Гайду.

За словами народного депутата, зараз, навіть з урахуванням прогнозованого підвищення цін, більшість продуктів коштує дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Більш ніж удвічі подешевшала гречка. Урожай цього року рекордний, тому надалі крупа ставатиме ще доступнішою.

Джерело: Today.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь