У Ніжинському університеті пройшли вечорниці. Фото

У стінах Гоголівського корпусу студенти організували вечорниці «MAFIA. Українська інтелігенція».Це був своєрідний перформанс, де кожен гість був учасником.

Спочатку присутні слухали класику у виконанні Володимира Гливацького й блукали темними коридорами, потім — танцювали, співали, грали в ігри та насолоджувалися музикою, яка перепліталася з історичною канвою.

Вони збирали та передавали саквояж української культурної й історичної памʼяті. Вони апелювали до української інтеліґенції, яка творила й зберігала українське в часи репресій, яка таємно передавала в часи СРСР свої рукописи діаспорі… діаспорі, яка намагалася зробити все можливе для того, щоб ці надбання опинилися в Україні незалежній, про яку всі так мріяли. Вони апелювали до того, що ми маємо зберігати ці надбання, бо навіть одна прослухана російська пісня є кулею, яка ладна вбивати українців.

Українська інтеліґенція — це мафія на думку імперської/радянської та російської влади. Українська інтеліґенція — це ті, хто творили, творять та творитимуть майбутнє нашої країни.«Український народ хотіли знищити, але він вистояв. Український народ хочуть знищити, але він вистоїть. Головне берегти й передавати далі саквояж своєї культурної та історичного памʼяті. Головне, боротися до останнього, бо нація живе доти, доки народжує героїв, і помирає тоді, коли за неї немає кому вмерти», — слова, які стали завершенням вечорниць.

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь