Двоє жителів Лосинівки вбили односельця

Деснянський районний суд Чернігова засудив двох жителів селища Лосинівка Ніжинського району. 25-річному Валентину Гармашу дав 7,5 року тюрми за умисне вбивство. Його подільнику, 50-річному  Анатолію Стрільцю, за нанесення тяжких тілесних ушкоджень жертві — сім років ув’язнення.

Також кожен має сплатити державі за проведені у справі експертизи по 24 тисячі 582 гривні. Усе це за смерть односельця, 50-річного Євгена Осипчука.

Вбили за крадіжку?

У чоловіка  було зламано 11 ребер, на тілі  багато  синців та саден, помер він від удушення. Закривавлений труп знайшли медики «швидкої» ввечері 30 серпня 2021 року неподалік маслосирзаводу.  Підозрюваних поліції довго шукати не довелося. У день трагедії всі троє були на поминках односельчанки. Ще там Анатолій став прискіпуватися до Євгена. Говорив, що той злодій і його слід покарати.

Доки жила мати Осипчука, йому було добре. Та коли померла років 20 тому, усе пішло шкереберть. З дружиною розійшовся. Жив з братом, випивали. Кілька років тому згоріла їхня хата.  Певний час Євген мешкав у Анатолія. Жив з того, що підробляв сторожем на місцевому ставку. І за версією Стрільця, крав у нього речі.

Отож, підігрітий спиртним, той вирішив таки провчити односельця.  Після поминок повів до себе Гармаша, ще випили і пішли шукати Осипчука. Знайшли в кущах і почали дубасити. Лупцювали, як хотіли. А той лише щось бубонів і хрипів.

Потім Гармаш схопив дядька за горло і став душити. Оскільки цими його діями була заподіяна смерть, то й інкримінували йому статтю «Умисне вбивство».

Що казали у суді

Звісно, обидва  на суді намагалися применшити свою вину. Мовляв, Гармаш не мав умислу вбивати і не припускав настання таких наслідків.  Навіть викликав швидку допомогу, та медиків з Анатолієм вони чекати не стали. Стрільцю світило до десяти років тюрми, Гармашу — до 15.

Та суд врахував їх щиросердне каяття, що раніше несудимі і дав майже по мінімуму. Уже два роки і два місяці обидва відсиділи в СІЗО.

Отож, якщо себе добре поводитимуть у колонії, працюватимуть, то мають шанси вийти з в’язниці через кілька років умовно-достроково. А вбиту людину не повернеш. Який не був, та для рідних Євген свій і такої смерті не заслужив.

Джерело: Валентина ОСТЕРСЬКА, “Вісник Ч”

“Час Чернігівський”

Фото з мережі 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь