Ніжинському пологовому будинку – 30 років

Це найкращий час, коли поєднується молодість та зрілість, досвід та прагнення опановувати нові знання.

На сьогодні Ніжинський міський пологовий будинок — це сучасний медичний заклад, який надає усі види акушерсько-гінекологічної допомоги. У нашому пологовому будинку застосовуються новітні методики й технології лікування безпліддя, гормональних порушень, запальних захворювань, консервативного та оперативного лікування гінекологічних захворювань, виходжування недоношених дітей. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб кожна наша пацієнтка пізнала щастя материнства.

Щороку в нашому пологовому будинку народжуються 850–900 діточок, проводиться понад 2000 великих і малих оперативних втручань.

На сьогодні КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради налічує 90 ліжок (23 акушерських, 17 екстрагенітальної патології та 50 гінекологічних).

До структури Ніжинського пологового будинку входять 6 відділень:

жіноча консультація на 200 відвідувань у зміну (завідувачка відділення лікар акушер-гінеколог першої категорії Чистякова Оксана Анатоліївна);

приймальне відділення;

акушерське виділення на 23 ліжка (завідувач відділення лікар акушер-гінеколог першої категорії Юрченко Вадим Олександрович);

гінекологічне відділення на 50 ліжок (завідувачка відділення лікар акушер-гінеколог другої категорії Ярмак Марина Олександрівна);

відділення екстрагенітальної патології на 17 ліжок (в/о завідувача, лікар акушер-гінеколог першої категорії Лебідь Олена Олександрівна);

відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 6 ліжок (завідувач відділення лікар реаніматолог другої категорії Вієцький Роман Іванович).

У складі закладу діють клініко-діагностична лабораторія, операційний блок, кабінет ультразвукової діагностики, кабінет функціональної діагностики та фізіотерапевтичний кабінет, а також пральня, центральний стерилізаційний відділ та гараж на три санітарні автомобілі.

На сьогодні у Ніжинському міському пологовому будинку працюють 187 осіб, зокрема 30 лікарів, у тому числі 3 лікарі інтерни (лікар акушер-гінеколог, лікар-анестезіолог, лікар-неонатолог), 64 середні медичні працівники, 41 молодша медична сестра.

Відповідно до чинного законодавства України, КНП «НМПБ» має ліцензію на медичну практику, ліцензію на роботу з використанням наркотичних та психотропних препаратів. У 2019 році Ніжинський міський пологовий будинок пройшовши чергову державну акредитацію та підтвердив почесне звання «Лікарня, доброзичлива до дитини», у 2016 році отримав статус «Чиста лікарня».

У 2019 році КЛПЗ «Ніжинський міський пологовий будинок» був перетворений на комунальне некомерційне підприємство — КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

На сьогодні КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» здатний надати акушерську та гінекологічну висококваліфіковану допомогу на сучасному рівні. На підприємстві працюють висококваліфіковані лікарі: Генеральний директор КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» НМР, Заслужений лікар України, кандидат, кандидат медичних наук, лікар акушер-гінеколог вищої категорії Валерій Якуба, медичний директор, лікар акушер-гінеколог першої категорії Олена Лебідь, завідувачка гінекологічного відділення, лікар акушер-гінеколог другої категорії Марина Ярмак, завідувач акушерського відділення, лікар акушер-гінеколог першої категорії Вадим Юрченко, завідувачка жіночої консультації, лікар акушер-гінеколог першої категорії Оксана Чистякова, завідувач реанімаційного відділення, лікар-анестезіолог другої категорії Роман Вієцький, лікарі акушери-гінекологи Ольга Юрченко, Вікторія Хуторна, Людмила Келемен., Тетяна Загній та інші. Середній та молодший медичний персонал КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» також висококваліфікований.

01.09.2015 року була укладена Угода №24/15/0920 між Комунальним лікувально-профілактичним закладом «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради Чернігівської області та Національною медичною академією післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика.

Відповідно до« Положення Про клінічний лікувально-профілактичний заклад охорони здоров’я», затвердженого наказом МОЗ України від 05.06.1997 року №174, сторони домовились про розташування філіалу кафедри акушерства та гінекології № 1 НМАПО ім.. П.Л.Шупика на базі КЛПЗ «Ніжинський міський пологовий будинок».

Сторони взяли на себе взаємні обов’язки по спільній організації, удосконаленню медичної допомоги, ефективному використанню матеріальних, кадрових, фінансових ресурсів, наукового потенціалу, які спрямовані на поліпшення здоров’я жіночого населення міста і районів. В теперішній час це співробітництво проводиться 1 раз на місяць.

До нас приїздить завідувач кафедрою №1 професор Голяновський О.В. та доцент кафедри Мехедко В.В. Вони консультують вагітних, гінекологічних хворих, проводять операції.

Систематично здійснюється робота зі зміцнення матеріально-технічної бази закладу, оновлення медичної апаратури та обладнання.

В КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» вже найближчим часом запрацює мобільна бригада лікарів і середніх медичних працівників (це сумісний українсько-японський проєкт).

Ця бригада тричі на тиждень згідно з домовленістю з керівниками територіальних громад Ніжинського району буде виїжджати в села оглядати жінок, виявляти хворих жінок. На місцях будуть проводити ультразвукове дослідження, кольпоскопію, інші обстеження. Виявлених під час оглядів хворих жінок, а також вагітних будуть мікроавтобусом доставляти на лікування і для акушерської допомоги до КНП «Ніжинський міський пологовий будинок», де цим жінкам буде надаватись висококваліфікована медична допомога. Доставлення хворих жінок та вагітних на лікування до Ніжинського міського пологового будинку також буде проводитись мікроавтобусом безплатно. На перспективу мобільна бригада буде обстежувати жінок в інших районах Чернігівської області.

Шановні жінки міста Ніжина, Ніжинського району та інших районів Чернігівської області!

Враховуючи все вищезгадане Вам нікуди далеко їхати не треба і шукати лікувальні заклади де Вам нададуть високоякісну медичну безкоштовну допомогу. Цю допомогу Ви отримаєте у Ніжинському міському пологовому будинку, якій тридцять років поспіль дбає про жіноче здоров’я наших чудових панянок.

кабінет безбар'єрного доступу
Кабінет безбар’єрного доступу
ліжко-трансформер
Ліжко-трансформер
сучасний гінекологічний кабинет у жіночій консультації
Сучасний гінекологічний кабинет у жіночій консультації
доросла реанімація
Доросла реанімація
ЕХВЧ 200 Надія 4
ЕХВЧ-200 “Надія-4”
бокс

Бокс

Ніжинський ПБ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь