Куди піти на вихідних в Ніжині, пам’ятки та розваги

Місця для прогулянок, пам’ятки та статуї міста, парки куди піти на вихідних в Ніжині та де відпочити як мешканцям, так і гостям міста.

Куди піти на вихідних, парки Ніжина

Один з цікавіших парків Ніжина, куди піти на вихідних – це Графський парк, або Парк Ніжинського педінституту.  Враховуючи те, що парк спочатку був відкритий для вільного відвідування саме на вихідні, але тепер його можна відвідувати в будь який день. Парку більше трьох сотень років, на його площі облаштовано озеро, також на його просторах знаходяться і верби, які є родзинкою парку. Біля парку встановлено бюст Гоголю. Тут також є міст кохання, на якому чимало замків, котрі залишили закохані пари.

Ще один з парків Ніжина, куди піти на вихідних – це парк імені Т. Г. Шевченко. За простором має приблизно таку саму площу що і Графський. В ньому більше розваг, серед родзинок острів кохання, на якому в давнину була альтанка, де призначали побачення. Передбачається оновлення парку, та створення зон відпочинку та структурування парку. Також в цьому парку є і пам’ятник поєту.

Куди піти на вихідних пам’ятники Ніжина

Найвідоміші пам’ятники куди піти на вихідних –це пам’ятник огірку та перший пам’ятник Гоголю. Огірок на бочці знаходиться на вулиці Шевченко сто шістдесятий номер, недалеко від автостанції міста в сквері біля НКК. Доволі відома пам’ятка, яка входить в перелік майже всіх туристичних маршрутів міста. Відкрили в 2005-му році.

У парку Гоголя знаходиться пам’ятник який вперше створили письменнику Гоголю не лише в Україні. Його відкрили четвертого вересня тисяча вісімсот вісімдесят першому році.

Також цікава статуя Вчителька, яка знаходиться біля Ніжинського держуніверситета на вул. Графській.

Є ще пам’ятні знаки куди піти на вихідних та пошанувати подій з історії міста. Так є пам’ятний знак до тисячоліття Ніжина, присвячений Афганцям, окремо розташований жертвам Голодомору, а також на спомин паніхіди стосовно перевезення тіла Тараса Григоровича Шевченко в Україну.

Музеї Ніжина

Серед найвідоміших музеїв куди піти на вихідних, – це поштова станція музей. В зв’язку з розташуванням міста, бо перетинались дороги до Польщі, Одеси, Пітеру тощо. Тому поштова станція Ніжина приймала держслужбовців різних рангів доінструдиального періоду.

Також відомий музей рідкісної книги, де дуже рідкісні зразки які видавались по всьому світі з шістнадцятого століття. Всього нараховується близько мільйона книг різних напрямків, також і ті які дуже рідкісні.

Кімната-музей в університеті де жив та навчався Гоголь. Не варто упускати можливість відвідувати церкви та монастирі Ніжина, куди піти на вихідних можна не лише для релігійних цілей, а і у пізнавальних.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь