У Носівці й Кобижчі лисиці крадуть качок і курей

У місті Носівка, що на Ніжинщині, до домогосподарства внадилася лисиця. Руда хитрунка крала домашню птицю.

Такою бідою в одній із носівських груп поділилася Светлана Мурсалиева:

“Шановні носівчани, хто знає, куди звернутись? За адресою по вулиці Володимирська живе лисиця, яка посеред білого дня приходить у наш двір і краде курей. Це будинок, в якому ніхто не мешкає Діти бояться виходити на вулицю. Що зробити в такому випадку?”.

Світлана бідкалася, що в її сусідки руда поцупила 2 качки і 15 курей!

У Світлани ж – 3 курки.

Каже, телефонували власнику будинку, реакції не було.

На щастя, ситуація в Носівці вирішилася просто. Як розповіла нам Світлана, курей закрили на декілька днів, а сусіди подарували їй цуценя. Воно бігає у дворі й гавкає, тож лисиця злякалась і більше не приходить”.

То ще півбіди. А якби ця лисиця переносила небезпечні хвороби?..

І розвелося їх не лише в Носівці. Чимало їх і в Кобижчі (сусіднє з Носівкою село).

“По вулицях в Кобижчі теж гуляють як у себе вдома і нічого не бояться, – ділиться жителька села Юлія. – Зараз їх багато розвелось, ходять голодні.

У сусідів всю птицю перетягали в кінці літа. Собака гавкає на прив’язі, а вона стоїть біля сараю, їсть курицю і навіть не тікає. Сарай був закритий день і ніч, кури сиділи при світлі лампочки, бо поїли б всіх.

Також на вулиці гуляли діти (6 та 11 років ), і бачили, як лисиця прийшла з поля й залізла на паркан до людей. Мабуть, дуже хотіла поласувати гусочкою, але діти її прогнали, почали легенько кидати камінці в її бік.

А з настанням вечірніх сутінок руді наче виють в кущах.. Тому в цьому році я не наважилась завести вдома птицю, бо було б дуже шкода, якби її з’їли лисиці.

Їх теж шкода, вони ж не винні, що їм їсти немає чого, але ж боляче до сліз, коли купували єш, годуєш, ростиш, а зранку виявляєш, що птиці вже немає”.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь