Кохання лікує і дає сили боротись ще дужче

 

 

 

 

«Не раз бачу сни, що ніби знову стою на ногах. Хоч інколи, буває уві сні, що кульгаю, але все одно радію, що можу ходити. Та поки це лиш сни…», – розповідає 46 річний військовослужбовець 23 інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки Збройних Сил України – Володимир Дмитрович.

У січні цього року, під час виконання бойових завдань, неподалік від Бахмута захисник отримав важке поранення. За плечима у воїна 43 операції та десять місяців у лікарняних палатах.

Нещодавно, всупереч болю, Володимир вперше знову почав ставати на ноги. Чоловік, його сім’я та побратими вірять, що таки настане час і він знову буде ходити. Й це буде не сон.

Володимир Дмитрович народився в Городенківському районі, що на Франківщині. Має чудову і дружню сім’ю. Разом із дружиною Людмилою виховують три донечки, найменшій 11 років.

Важко було повірити у те, що почалось широкомасштабне вторгнення. Я розумів, що потрібно щось робити, аби зупиняти ворогів. Я не хочу, щоб Україна жила в неволі. Тож пішов у сільраду, де й отримав свою повістку. Вже через день був мобілізований. Нас відправили у навчальний центр. Далі потрапив в один із підрозділів 23 інженерно-позиційного полку, на посаду машиніста екскаватора, – пригадує солдат.

В травні минулого року військовослужбовець разом із побратимами поїхав в першу ротацію.

Будували бліндажі. Копали окопи, траншеї. Виконували різні бойові завдання, – говорить військовий. Найважчою фізично та емоційно була ротація у січні. – Ми були поблизу Бахмута. Працювали. В якийсь момент почались обстріли. Я ще встиг трішки від’їхати, але різко потемніло в очах. Як виявилось я отримав поранення. На щастя побратими швидко надали першу медичну допомогу, перемістили в інше авто та евакуювали в медичний заклад. Далі була реанімація. Я прийшов до тями аж через добу, – каже військовослужбовець.

На зображенні може бути: 2 людини та лікарня

Розмову слухає дружина Володимира – Людмила. Жінка десять місяців цілодобово проводила із чоловіком. Сьогодні вони вперше покинули медичний заклад і їдуть на деякий час додому, де з нетерпінням на них чекають рідні та близькі.

Знаєте, коли чоловік пішов у ЗСУ, то ми намагались періодично телефонувати чи хоча б писати один одному. Я знала, що коли він на завданні, то телефон вимкнутий. Але цього дня відчула тривогу. Понад добу не було зв’язку. Я хвилювалась. А коли дізналась про поранення, то все залишила і поїхала до чоловіка. Звісно, тоді я думала, що їду на два тижні, а виявилось, що вдома не буду довгих 10 місяців, – розповідає Людмила.

Підтримка і любов дружини та дітей не давали Володимиру здатись, якби важко йому не було.

– Часто я відчував сильний біль, але коли бачив поруч кохану, то не смів падати духом. Хоч і їй було не просто. Перед очима реанімація. Ці всі операції. А один осколок й досі ще у тілі. Ви б бачили мою історію хвороби – та вона товщиною мов «Кобзар» у Тараса Григоровича, – жартуючи каже чоловік. – Володя терпів фізичний біль, а я – емоційний. Та наша сім’я обов’язково впорається із цим випробуванням. До слова, у жовтні в нас було «срібне весілля» – 25 річниця з дня одруження. Ми з Володею знались ще з дитинства. Він був другом мого брата. Так сталось, що в якийсь момент і ми подружились, а потім відчули, що закохались. Ми стали ще ріднішими за ці місяці. Бо ще ніколи так багато часу не проводили разом. Я сьогодні безмежно вдячна усім, хто врятував чоловіка: тим побратимам, які на передовій не дали стекти кров’ю та усім лікарям, які боролись за життя і зараз допомагають знову стати на ноги, – додає Людмила, з посмішкою поглядаючи на свого чоловіка.

На зображенні може бути: 2 людини

Попереду у Володимира лікування та реабілітація. Невідомо скільки ще часу піде на те, щоб він знову почав ходити. Але віра в те, що цей час настане є сильною. Такою ж сильною, як віра в побратимів та ЗСУ, які обов’язково здійснять мрію мільйонів українців – закінчать війну нашою перемогою.

За мужність і героїзм, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність українському народові і військовій присязі, незламність духу, зразкове виконання військового обов’язку та високий професіоналізм, проявлений в умовах збройної агресії російської федерації проти України, солдат Володимир нагороджений президентською відзнакою “За оборону України”, а також медаллю “За поранення” (важке).

На зображенні може бути: 2 людини, лікарня та текст «山»

Пишаємось нашим захисником. Скорого одужання та міцного здоров’я! Слава Україні та її Героям!
Джерело: Служба зв’язків з громадськістю23 інженерно-позиційний полк
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь