Ніжинська міська рада відмовила військовослужбовцю

Державна політика та вектор розвитку не завжди підтримується міською владою. Недалекоглядність та недолугість місцевих нарцисів, які тимчасово отримали владу в місті, вже створює досить багато проблем, які йдуть всупереч з логікою, не кажучи вже про блокування програм та постанов Президента та Верховної Ради України.

До речі, нещодавно народні депутати затвердили низку положень, які підтримують та сприяють розвитку зарядної інфраструктури для електричних транспортних засобів. Адже всі розуміють, що альтернативні джерела енергії зменшують залежність від держави агресора. В столиці та в інших прогресивних містах запрацювали навіть місцеві програми по розвитку електрозаправної інфраструктури. Тож і в Ніжині на місце, де колись стояла електрозаправна станція, подав заяву військослужбовець, який є фізичною особою-підприємцем.

Вступивши до лав ЗСУ, він не міг особисто займатися бізнесом, тож вирішив інвестувати у встановлення зарядних станцій та написав заяву Олександру Кодолі про намір розташувати в Ніжині, в центрі, електрозаправну станцію – між будівлею міськради та майданчиком для паркування авто.

Електрозаправна станція могла б бути позитивним моментом у життєдіяльності Ніжина, адже спрямована на подолання паливної залежності та розвиток зарядної інфраструктури для електричних транспортних засобів, але ж меру, на жаль, цього не зрозуміти. Весь цивілізований світ рухається до того, щоб допомогти мінімілізувати дозвільну систему і спростити встановлення зарядних станцій, а наша міська рада йде всупереч цьому і надає відповідь, схожу на маячню…

Так, на запит військовому головний архітектор Ніжина в особі О. Іванченко відповідає, що відстань від паркувального майданчика до електрозаправої станції має бути не менше 10 метрів, і більше ніяк. І це при тому, що до цього, раніше, на цьому місті вже було розміщено таку станцію! Тільки її власником була інша особа, який не продовжили дозвіл, мабуть не погодилась на умови влади. Після того, як зняли станцію, функціонально на цій локації не змінилося абсолютно нічого!

Тож бачимо відверте і нахабне блокування намірів військовослужбовця міською владою і ігнорування економічного наповнення бюджету міста, адже податки від встановлення станції йшли б саме сюди. І ще раз хочемо підкреслити важливість розвитку інфраструктури електрозарядних станцій, адже це черговий крок у відмові від паливних двигунів, топливо на які закуповується за межами України, але у мера Ніжина своє розуміння ситуації, а точніше, його відсутність.

Хотілось би звернути увагу правоохоронних органів на відповіді посадових осіб нашим громадянам, які відверто межують з брехнею і підпадають під статтю про службову недбалість.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь