Директор водоканалу Олександр Марсов тікає з Ніжина

Півтора місяці тому Чернігівська прокуратура повідомила про вручення директору Ніжинського водоканалу підозри у справі закупівлі генераторів. Йому інкримінують понад 4,5 мільйона збитків, завданих місцевому бюджету. Отримавши цю підозру Олександр Марсов вирішив звільнитися з посади директора КП «НУВКГ» та повернутися до Києва. Про це він повідомив на офіційній сторінці підприємства.

В своїй прощальній заяві він подякував меру міста Олександру Кодолі і його депутатам, а ще розповів, як він 2,5 роки мужньо тримав комунальне підприємство на плаву. Але… Телеграм-канал «Новини Чернігівщини» повідомляє, що за два роки Ніжинський водоканал поставили в прямому розумінні на коліна, пограбували і кинули.

Таке «За майбутнє», мабуть, очікує все місто. Не здивуємося, якщо скоро всі приїжджі розуміючи, що виводити вже нічого розвернуться і поїдуть, як приїжджий директор водоканалу.

Нагадаємо всім, що до призначення О. Кодолою О. Марсова на посаду директора КП мало стабільний фінансовий стан, своєчасно розраховувалося по всім зобовʼязанням. Однак мер звинуватив тодішнього директора в тому, що той знищив підприємство і завірив, що новий «приїжджий фахівець» О. Марсов приведе підприємство до розквіту.

По результату за 2,5 роки директорства О. Марсова в підприємство з коштів платників податків було перенаправлено більше ніж 30 млн грн на різномантіні потреби. І в той же час виведено приблизно таку ж суму на підприємства з Камʼянського. Загалом в результаті «успішного» директорства О. Марсова підприємство опинилось на грані банкрутства, а самому керівнику вручено підозру по двом кримінальним справам .

Окрім закупівлі генераторів у фірми з Кам’янського за подвійну ціну, директор водоканалу уклав також з фірмою з того самого міста договір консалтингових послуг з фірмою, за яким близько 10 млн було виведено з бюджету Ніжина за так звані консультації. У цьому році вперше за всі часи існування водоканалу бюджет Ніжина сплачував замість підприємства рахунки за електроенергію та податки, загалом на суму більше 10 мільйонів. На минулому тижні керівник водоканалу разом з міською владою намагалися підняти тариф на воду.

Незважаючи на всі «аргументи» Ніжинського міського голови та його заступника Федора Вовченка (теж з Камʼянського), депутати заблокували це рішення. Ось до такого розквіту привів критично важливе для життєдіяльності міста підприємство Олександр Марсов. Зрозумівши, що виводити з водоканалу вже нічого – керівник-злодій просто кинув підприємство і поїхав на нову роботу в Києві, яку йому, як він стверджує, запропонували.

На думку журналістів з «Новин Чернігівщини» втеча директора водоканалу іще раз підтверджує судження багатьох про те, що Ніжин використовують для викачування грошей з бюджету та перетворення в сировинний придаток.

Автори статті припускають, що О. Марсова усунули, запропонувавши інше «тепле місце» для того, щоб не погіршити і так не блискучу репутацію мера Ніжина, якщо все ж правосуддя переможе і горе-директора посадять у в’язницю. А так, за його подальшою долею в Києві навряд чи хтось слідкуватиме. Була людина – нема її, а влада знову «біла та пухнаста»!

Джерело «Новини Чернігівщини» в Телеграм

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь