І знов невиконані обіцянки, хто винний? Епопея з укриттями в Ніжинських школах продовжується

Батьків дітей, що навчаються в ніжинських школах, які не мають укриттів, вкотре обурює цинізм Ніжинської влади.

Пройшло вже два тижні від зустрічі батьківського активу з мером міста Олександром Кодолою, на якій було обіцяно якнайшвидше після сесії, яка відбулася 8 грудня, виставити на майданчик «Прозоро» тендерні закупівлі укриттів для шкіл №5, №6 та №11. Максимальні терміни, яки були повідомлені батькам – 13-14 грудня.

Від часу зустрічі пройшло вже два тижні, але тендери так і не оголошені.  На правомірне запитання: що ж на цей раз заважає міській владі нарешті почати вирішувати проблему з укриттями в освітніх установах, – міськрада перекладає відповідальність на УЖКГ та Б.

Це вже традиція останнім часом робити винними підпорядковані міській владі структурні підрозділи виконавчого комітету. Згадаймо «показове» відео з О. Кодолою в головній ролі, де він вичитує начальницю УЖКГ за початий нібито без його відома ремонт пам’ятника М. Заньковецькій, або це один театр абсурду, де «строгий» мер вичитує комунальників за нечищені дороги.

Таке враження, що керівник нашої громади живе на іншій планеті, бо не знає що діється в місті та не розуміє першочергових потреб, однією з яких є забезпечення закладів освіти укриттями, як того вимагає закон.

Ніжинців все більше хвилює питання, чи будуть в школах укриття та чому міська влада постійно зволікає та знаходить якісь відговорки, перекладаючи відповідальність на будь-кого. То нема коштів (хоча на перекладання бруківки, ремонт конференц-залу та численні ремонти управління освіти і ще купу всього «надзвичайно критичного», яким не видно ні кінця, ні краю, гроші знаходились завжди), то міфічні меморандуми, то ще щось – і це триває безкінечно. Поганому танцюристу, щось да заважає.

Другий рік повномасштабної війни підходить до завершення, а віз і нині там. І вже не віриться в обіцянку керівництва Ніжина, що до кінця весни укриття в школах будуть встановлені.

Наталія Рульова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь