У Куликівці повісився 16-річний хлопець і залишив записку

9 листопада Куликівку облетіла чорна звістка: у парку біля стадіону виявили повішеним 16-річного хлопця. Ним виявився 11-класник Куликівського ліцею Богдан Доброта, який був четвертою і наймолод­шою дитиною Тетяни Доброти. Крім Богдана, жінка має трьох старших дорослих синів: Юрія, Максима та Михайла. Зі своїм чоловіком Миколою Добротою Тетяна останні декілька років не жила.

Старші сини – дорослі, мають свої сім’ї і живуть окремо, крім 29-річного Михайла, який з дружиною та трьома дітьми мешкає з матір’ю у трикімнатній квартирі п’ятиповерхівки біля аграрного ліцею. Як розповідають сусіди, Богдан був скромним, тихим, спокійним хлопцем, завжди вітався. Навчався онлайн і напередодні самогубства, тобто, у середу, 8 листопада, ще був присутній на онлайн-уроці.

Третій із братів – Михайло, з яким я спілкувала­ся телефоном, сказав, що нічого підозрілого у по­ведінці брата за останні дні він не помічав.

На жаль, з мамою Богдана поспілкуватися не вдалося. Але односельці і вчителі кажуть, що у неї над хлопцем була гіпер-опіка. Тетяна ледь не до 9-го класу водила сина до школи, чекала, коли за­кінчаться уроки і забирала. Ну, звичайно, у старших класах такого не було. Хлопець став більш само­стійним, кажуть, і друг у нього був із однокласників.
Що могло так вплинути на Богдана, що він у та­кому юному віці вирішив звести рахунки з життям, досі для всіх залишається загадкою. Мешканці п’ятиповерхівки бачили його днями то на стадіоні аграрного ліцею, то біля водойми навпроти… Чого він там блукав сам, і які думки роїлися в його го­лові?..

Але 9-го зранку рідні в квартирі знайшли записку від Богдана, адресовану дружині брата: «Таню, візь­ми ножиці та воду і принеси на стадіон». Невістка з малолітньою донькою виконали прохання і пішли, аби віднести це, не розуміючи: для чого і навіщо.

Довго ходили між деревами вранішнього ста­діонного парку, але жахливу картину судилося побачити дівчинці. Дитина, звичайно, отримала ве­личезний стрес, плакала, її довго потім не могли заспокоїти.
Коли приїхала поліція, то виявила, що хлопець повісився на собачому ошийнику. Як з’ясувалося пізніше, Доброти мали хатнього песика…
Які думки роїлися у голові Богдана тієї безсон­ної ночі? Коли він зважився написати передсмерт­ну записку? Мабуть, на ці та інші запитання вже не відповість ніхто. Але він таки наважився вийти че­рез балкон і зробив це подалі від дому.

Джерело: газета “Поліська правда”, Валентина Селюк

gorod.cn.ua

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь