Минулого року в Ніжині народилося 656 діток, із них – 6 двійнь

 

 

 

 

Ось і закінчився 2023 рік, рік, що, безумовно, закарбується у пам’яті та серцях усіх українців, усього світу. Минулий рік приніс багато горя, болю, руйнувань. Але ми, українці, гідно долали й продовжуємо долати ті випробування, які випали на долю нашої країни. Рік, що минає, збагатив нас новим досвідом, згуртував на шляху реалізації амбітних планів і дав нам можливість не лише вистояти, а й створити всі умови для подальшого розвитку нашого пологового будинку

За 2023 рік у Ніжинському міському пологовому будинку відбулося 650 пологів і з’явилось на світ 656 діточок, з яких шість двійнь. За рік маємо 315 чудових хлопчиків та 341 гарнесеньку дівчинку.

Богатир року – лютневий хлопчик з Ніжинського району, який важив при народженні 4950 грамів. Найменша вага (590 грамів) у серпневої дівчинки з Прилуччини.

Географія роділь дуже широка. У нас народжували роділлі з усіх куточків Чернігівської области (Носівщина, Борзнянщина, Прилуччина, Ічнянщина, Корюківщина, Талалаївщина, Куліківщина, Бахмаччина, Ріпкинщина тощо), а також Чернігова, Києва та Київщини, Полтави та Полтавщини, Суми та Сумщини, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Луганської, Хмельницької областей. Хоча вже традиційно найбільше у нас народжували жінки з Ніжина та Ніжинщини.

Географія роділь нашого пологового будинку дуже широка., а також, Сумщини, Рівненщини, Закарпаття, Харківщини, Херсонщини, Миколаївщини, Луганщини, Донеччини, Чернівецької області та інших регіонів України.

Переважно жінки народжували першу або другу дитину. Але були й багатодітні мами: у 61 жінки це були треті пологи, у 26 – четверті, у сімох – п’яті, у шості – шості, у двох – сьомі, у двох – восьмі, в одній – дев’яті, в одній десяті, ще в одній одинадцяті

Вітаємо батьків з поповненням! Гарного вам настрою, миру, щастя та любові! Хай ваші діти будуть щасливі та здорові! Хай кожен день Нового року був сповнений щастям, радістю, сміхом та позитивними моментами. Нехай усі ваші мрії здійснюються, а плани втілюються в життя!

За 2023 рік у нашому пологовому будинку було зроблено 159 кесаревих розтинів, 458 великих гінекологічних операцій, 858 малоінвазивних втручань. Усі жінки почуваються добре.

КНП «Ніжинський міський пологовий будинок»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь