Ніжинський агротехнічний: поглиблюємо партнерські відносини

 

 

 

 

2 січня до нас завітали гості зі Швеції. Гості незвичайні. Це Метс Йоханссон і Налле Нілсон з містечка Істад.

А прибули вони вчергове до України із волонтерською місією. З початком воєнних дій вони постійно, декілька разів на рік, доставляють різні і такі потрібні вантажі для бійців ЗСУ. Адже їх благодійний фонд на постійній основі співпрацює з громадською організацією «Волонтерським штабом «Наші люди всюди»», директором якої є Тамара Стратілат та Сергієм Голодним, керівником фермерського господарства «Верітас-Агро».

У вересні минулого року вони надали вкрай необхідну допомогу для Збройних Сил України: три швидкі допомоги, польову кухню, всюдихід, евакуатор, великовантажний автомобіль, ноутбуки, потужні повербанки, медичні аптечки та багато іншого.

Цього року їх місія специфічна: доставлено різноманітне обладнання для їдальні нашого навчального закладу. Це міксер для кондитерських виробів, тістоміс для борошняних виробів, електросковорода, електроплита на чотири місця, газова плита на шість конфорок, холодильний стіл з робочою поверхнею та мийкою, посудомийна машина з мийними засобами, холодильна шафа на 500 л і нова духова конвекційна електрошафа. До цього всього додано стелажі для сушіння посуду, каструлі, чашки та марміти для других страв. За попередніми оцінками надано обладнання на суму у межах 400-450 тис.грн.

Низький уклін Вам, шановні Метс і Налле! Ваша щирість, щедрість і професійний підхід до справи дозволить значно підвищити технологічний рівень з приготування різних видів страв та покращити культуру обслуговування в цілому.

Мета цієї допомоги єдина: щоб наша їдальня, яка користується широким попитом серед містян, стала осередком підтримки військових. У такому середовищі вони зможуть знайти як смачні страви, так і відчути підтримку суспільства, що сприятиме їх фізичному та емоційному відновленню.

Окрім цього, на запит о. Сергія, за лічені години, нашими друзями були придбані 2 генератори для потреб бійців ЗСУ. Адже на передовій потрібен саме такий, майже безшумний, тип генератора. Уже сьогодні вони відправляються у відповідні підрозділи.

Україна і Швеція. Швеція і Україна. Що спільного між нашими країнами? Кольори прапора. Вони жовто-блакитні. Що спільного між нашими народами? Історія. Історія боротьби Гетьмана України Івана Мазепи та короля Швеції Карла XII, які об’єднали зусилля у боротьбі за незалежність України від росії. І сьогодні, цей гордий і сильний народ, нащадки вікінгів, в особі Метса Йоханссона і Налле Нілсона, допомагають продовжити цю боротьбу, що триває століттями.

Висловлюємо щиру вдячність за надані копії шведських архівних документів, зокрема, дипломатичні матеріали та листування з періоду 1654-1721 рр. Ці цінні джерела політичної історії України – Конституція Пилипа Орлика, листи Богдана Хмельницького та Івана Виговського – є надзвичайно важливими для збереження історії, культури та ідентичності українського народу. Адже вони становлять важливий ресурс для дослідження минулого та розвитку майбутніх поколінь.

Джерело: Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України “Ніжинський агротехнічний інститут

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь