Чому медогляд ніжинських освітян проведе фірма з Києва?

 

 

 

 

Медичний огляд працівників закладів освіти та установ, підпорядкованих Управлінню освіти Ніжинської міської ради здійснюватиме не Ніжинська лікарня, а приватна клініка з Києва ТОВ «Медпроф», – про це йдеться у листі управління освіти від 08.01.2024 року №01-08/25.

За словами начальниці управління освіти В. Градобик, саме ця організація є переможцем за найнижчою ціною в тендерній закупівлі. Зараз формуються графіки, щоб лікарі з Києва могли приїхати та оглянути працівників освітніх закладів Ніжина. Що буде з тими, хто не матиме змоги в цей час пройти медогляд – невідомо – скоріш за все поїдуть проходити його в Київ, або платитимуть з власної кишені, щоб пройти медогляд в іншому закладі.

Викликає подив, чому переможець в тендері в котрий раз фірма з іншого міста, коли в Ніжині є  власна лікарня, яка надає аналогічні послуги?

Ми вивчили тендерну документацію і з’ясували наступне.

Ніжинська ЦРЛ ім. М. Галицького також узяла участь у аукціоні, який відбувся 28 грудня 2023 року.

В аукціоні приймали участь два підприємства: ЦМЛ та ТОВ «Медпроф». Різниця в ціні склала 29 тис. 397 грн. Таким чином, міська лікарня, не виявиши бажання поступитись в ціні на +/- 30 тисяч грн., втратила прибуток в 500 з хвостиком тисяч.


І це в той час, коли вже з початку року працівники лікарні змушені брати відпустки на свій рахунок, що було озвучено на засіданні бюджетної комісії 04 грудня 2024 року. Крім того податки, у разі перемоги в тендері ЦМЛ, залишились би в громаді, тобто частина коштів повернулась би в бюджет міста. Тож втрати Ніжина при такому підході можна вважати значно більшими.

Це вже не вперше спостерігається така ситуація із закупівлями. Не потрібно далеко ходити: варто згадати нещодавній скандал з директором «Водоканалу», який згодом благополучно утік з Ніжина, та його махінації з генераторами та діджиталізацією. Як ми всі пам’ятаємо, тоді мова йшла про контракти з фірмами з Кам’янського, які на даний час теж є учасниками кримінальної справи.

У сьогоднішній ситуації «ноги» теж «ростуть» з Кам’янського. Хоча нами і не виявлено зв’язків переможця тендерної процедури з цим містом, однак директор Ніжинської міськлікарні родом саме звідти, як і перший заступник міського голови. І скандалів з міськлікарнею пов’язано не менше, ніж з водоканалом. А ще містом упевнено ширяться чутки, що пані директорка лікарні за прикладом директора водоканалу теж збирається невдовзі полишити наше місто. 

Тож запитання: чому медогляд ніжинських освітян проведе фірма з Києва, а не ніжинська лікарня? – слід перш за все задати пані Ользі Швець та тим, кому лікарня підпорядковується – приїжджій владі, яким все більше начхати на Ніжин та його жителів.
А ще варто спитати: хто відшкодує громаді втрату 529 тисяч гривень, які отримає підприємство з іншого міста та кому вигідне таке виведення коштів з бюджету громади?

Наталія РУЛЬОВА
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь