Засідання виконкому: ряд питань, на які міська рада не може надати відповіді?..

14 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Під головуванням заступника Федора Вовченка, можливо, у мера знову якийсь “вояж”.

На порядок денний було винесено 8 проєктів рішень.

Першочергово підтримали нагородження грамотами та подяками виконавчого комітету працівників ЖКГ; нагородження почесною грамотою Ніжинської міськради одного з начальників відділу міськвиконкому; виділили 32 тис 500 грн на закупівлю 500 фоторамок;

розглянули рішення про надання одноразово матеріальної допомоги на реабілітацію учасникам АТО/ООС. У цьому рішенні – 51 учасник, допомога на суму 510 тис грн.

Підтримали ще 7 заяв щодо пошкодженого майна. Заступник управління ЖКГ та Б Світлана Сіренко зазначила, що на сьогодні погоджуються тільки ті заяви, де зруйноване і не відновлене житлове майно. У додатку “Дія” планується підключення кнопки компенсації і тим, хто уже за власний кошт відшкодував завдані збитки.

Розглянули проєкт рішення про фінансування матеріально-технічних засобів для потреб військових формувань. Головний спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Сергій Мурашко повідомив, що для однієї з військових частин придбають два квадрокоптери і три тепловізери (на суму 570 194 тис. грн).

У засіданні виконавчого комітету взяв участь депутат міської ради Сергій Охонько. Він нагадав присутнім, що на останній сесії міської ради було прикладено чимало зусиль, аби добитися виділення коштів на підтримку захисників – 12,400 млн грн. На сесії було озвучено і зафіксовано протокольно, що протягом місяця буде проведено тендерну процедуру, закуплено все необхідне і швидко, не розтягуючи час, передано нашим воїнам.

“Минуло більше місяця, але навіть і на половину суми не те, що не закуплені дрони, але не почали проводити тендерні процедури. Що заважає? Адже військовим саме зараз потрібні ці засоби, тим паче, кошти депутати виділили”, – звернувся з логічним запитанням Сергій Миколайович.

Головуючий Федір Вовченко не надав ніяких пояснень, крім того, що “процес відбувається згідно чинного законодавства, всі запити від військових частин опрацьовують”. А відповідь на це важливе і, здавалося б, відкрите запитання міська рада може надати лише на запит у письмовій формі.

При розгляді питання про фінансування заходів та робіт з облаштування укриттів цивільного захисту мова йшла про ремонт одного з укриттів міста, і Сергій Охонько звернув увагу на те, що практично завжди у проєктах рішень з ремонту укриттів фігурує одна й та ж сама сума – 199 тисяч грн.

“Цікаво, чому? Адже стан укриттів різний, і потреби на їх облаштування теж різні, а сума завжди одна. Десятки укриттів, а сума 199 000 тс. грн. Всім зрозуміло, що це робиться для обходу тендерних процедур. І я впевнений, що якби проводилися тендери, то на зекономлені кошти можна було б вдвічі більше відремонтувати укриттів по місту. І ким і яким чином вираховується одна й та ж дотендерна сума в 199 000 тисяч?”, – запитав Сергій Миколайович.

Все, що зміг пояснити Вовченко, звучало так: “Ніхто не відходить від законних процедур. Кошти виділяються згідно заявлених потреб. Відповідь надамо на письмове звернення”.

Тобто знову – жодної конкретики на чітко поставлені й зрозумілі всім питання ми не почули. Безкарність породжує вседозволеність та беззаконня. Службова недбалість та недопрацювання, закритість та відстороненість від громади – все це є обличчя сьогоднішньої місцевої влади.

Хотілось би нагадати чиновникам виконкому про зміни в законодавстві.

Статтю 367 КК доповнили новою частиною третьою, якою передбачено, що у разі службової недбалості, яка спричинила смерть людини, (а затягування процедур закупівель та передачі військовим обладнання кожного дня спричиняє нові смерті на фронті) буде покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000-85000 грн) або без такого.

Нагадаємо, службовою недбалістю є невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб.

Але поки таке враження, що представники нашої міської ради живуть у своєму світі, де зовсім інші цінності і пріоритети, своє законодавство, не таке, як у простих ніжинців…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь