На Чернігівщині – 2 смертельні ДТП

 

 

 

 

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Вчора близько 12-ї години до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в Ніжині.

На місце події одразу прибула група реагування патрульної поліції та слідчий з розслідування злочинів у сфері транспорту.

Правоохоронці встановили, що водій мотоцикла «Yamaha», рухаючись по вулиці Воздвиженській, не впорався з керуванням, виїхав на тротуар та зіткнувся з електроопорою, внаслідок чого загинув на місці. Під час руху водій мотоцикла зачепив перехожу. Травмовану жінку госпіталізували.

Того ж дня близько 18-ї години до поліції надійшло повідомлення про ДТП в Сновську за участю двох неповнолітніх.

Поліцейські встановили, що місцевий мешканець (2007 року народження) їхав за кермом мотоцикла з пасажиром (2008 р.н.). На вулиці Сновській водій не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з електроопорою. Обох учасників ДТП доставили до місцевої лікарні, де неповнолітній водій від отриманих травм помер.

В обох випадках відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого).

Поліцейські закликають водіїв мотоциклів, моторолерів, скутерів, велосипедів та самокатів ретельно виконувати вимоги Правил дорожнього руху.

Небезпека дорожньо-транспортних пригод за участю мототранспорту полягає в тому, що мотоцикл, на відміну від автомобіля, в силу конструктивних особливостей має низьку пасивну безпеку. Тому навіть незначне зіткнення призводить до того, що водії і пасажири мотоциклів зазнають значних травм. Додаткові небезпечні фактори — водіння в нетверезому стані, брак досвіду, нехтування спеціальною захисною екіпіровкою.

Поліція Чернігівської області

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь