Учениця та вчитель із Ніжина взяли участь в україно-польських проектах

 

 

 

 

Наприкінці жовтня представниці Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 (учениця 9 класу Щербина Анастасія та вчитель історії Нагорна Наталія) стали учасницями двох міжнародних україно-польських проектів, повідомляє Ніжин Ньюз.

Щербина Настя взяла участь у Міжнародній школі з культурної дипломатії, яку було організовано НЦ «Мала Академія наук України» у співпраці з Центром слов’янських мов «Новос» (м.Бидгощ, Польща). Метою Школи, що зібрала делегацію з українських та польських школярів у с.Пуща-Водиця, був розвиток їх ціннісно-світоглядних компетенцій, критичного та креативного мислення, знайомство з українською та польською культурно-мистецькою спадщиною, вдосконалення навичок міжособистісної комунікації, міжкультурного діалогу та розвиток умінь презентації національної культури. З учнями провели інтерактивні заняття за методикою P4C, воркшопи й майстер-класи з культурології, мовознавства, журналістики, блогерської справи, фільмування та режисури, вчилися командно-проектної роботи та діалогової грамотності.

Першим результатом медіадіяльності Насті та її партнерів став соціальний ролик із протидії булінгу. Фінальним результатом заходу має стати Молодіжний віртуальний україно-польський інформаційний портал.

Нагорна Наталія, продовжуючи співпрацю з УЦВІГ, була запрошена до участі в ХІ Міжнародному науково-освітньому семінарі ім.Роберта Кувалека «Історія Голокосту в Західній Україні та Східній Польщі». У рамках освітньої поїздки вчитель відвідала низку меморіальних та пам’ятних місць, культурних та музейних установ міст Львова, Жовкви, Рави-Руської, Замостя, Пшемисла, Любліна, а також Белжеца й Майданека.

Директор школи Л.А. Матях

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь