У Ніжині попрощалися з керівником Центру польської культури

9 листопада 2018 року померла Фелікса Феліксівна Бєлінська, заслужений працівник польської культури. Звісно, для Ніжина – це невимовно величезна втрата, адже ця жінка була, як ніхто віддана своїй спрві і вміла об’єднувати навколо себе людей. Її вдалося розвити у Ніжині польську культуру, що неодноразово відзначали делегації з Польщі, котр приїздили до нашого міста.

З 2004 року вона Президент Ніжинської культурно-просвітницької Спілки громадян польського походження «Астер». За її ініціативи в Ніжині проводяться щорічно фестивалі польської культури, Міжнародні науково – практичні конференції. Завдяки її енергії за сприяння консульства Республіки Польща в Ніжині відкрито Центр польської культури, упорядковано історичний польський цвинтар, де споруджено пам’ятник.
Фелікса Феліксівна – Лауреат міського конкурсу «Людина року – 2006» в номінації «За мир і братерство». Ініціатор і упорядник восьми випусків збірника статей і матеріалів «Поляки в Ніжині», буклетів.

12 листопада у римсько-католицькому храмі Святих Апостолів Петра і Павла відбулась заупокійна служба на яку зібралися всі, для кого Фелікса Белінська була однодумцем, подругою, порадником та просто рідною людиною.


Вічна і світла пам’ять.

Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь