“3D квіти в желе” вчили робити читачів Ніжинської бібліотеки

Все просте завжди геніальне

Кожній гарній господині завжди хочеться порадувати своїх рідних та друзів  різними оригінальними рецептами, незвичними іноземними продуктами або  незвичними перетвореннями  звичайних  страв за допомогою  нових технологій у кулінарії, зокрема, 3-D технології.

Ніжинська міська бібліотека-філія №2  для своїх читачів організувала майстер-клас «3-D квіти в желе». Майстер-клас був проведений завдяки тісній співпраці бібліотеки з Ніжинським  професійним аграрним ліцеєм.

Як приготувати  дивовижний  десерт розповіла та показала викладач спец дисциплін аграрного ліцею Світлана Михайлівна Деружинська та її помічниці студентки І курсу професії «Кухар»  Єлизавета Савченко та Тетяна Скляренко.

Завідуюча бібліотекою-філією №2 Ніна Іванівна  Івасенко розповіла про майстер-клас, познайомила всіх присутніх з майстринею та її помічницями, також представила читачам літературу з кулінарії, яка знаходиться у фонді бібліотеки.

Світлана Михайлівна розповіла про цю технологію детально: як приготувати желе та наповнювачі для нього, які природні барвники та ароматизатори використовувати, які інструменти  потрібні для створення кулінарного дива.

Під час самого майстер-класу дівчата-студентки надавали практичну допомогу його учасникам.

Красиві та незвичні желейні квіти  можна використовувати як прикрасу для святкового столу так і як незвичний десерт, який зроблений власними руками.

 Бібліотекар Ніжинською бібліотекою-філією №2, Ніна Григорівна Шкурко.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь