РФ розсилає фейкові SMS із закликом прибути до військових частин, – Міноборони

 

 

 

 

У Міністерстві оборони заявили, що Російська Федерація розсилає від імені українського оборонного відомства SMS-повідомлення жителям прикордонних областей України з закликом прибути до військових частин.

Про це повідомляє 24tv.ua з осиланням на прес-службу відомства.

“За наявною інформацією, 27 листопада жителям Путивльського району Сумської області, що територіально межує з державним кордоном Російської Федерації, від імені Міністерства оборони України надходять SMS-повідомлення з пропозицією прибути в найближчу військову частину”, – розповіли в Міноборони.

Відомство наголошує, що Міноборони не має ніякого відношення до розсилки подібних повідомлень і Збройні сили ніколи не вдавалися до подібних заходів інформування громадян.

“Є чимало прикладів розсилки спам-повідомлень російсько-окупаційними військами й незаконними збройними формуваннями, які підтримуються Росією на території Донецької й Луганської областей. Тому ця тактика окупанта-агресора вже відома”, – сказано в ньому.

У Міноборони додали, що подібні дії є черговим проявом агресії Росії щодо України. Також закликали довіряти лише офіційній інформації та повідомляти компетентним органам про подібні випадки для належного реагування на інформаційну агресію.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь