На Чернігівщині поліція затримала серійного міжрайонного крадія

Кримінальна поліція встановила, що затриманий «орудував» протягом двох місяців у Чернігівському, Куликівському, Ніжинському та Козелецькому районах Чернігівщини і скоїв майже 20 крадіжок.

Зранку 13 грудня дільничний офіцер Чернігівського районного відділення поліції здійснював перевірку селищ, що розташовані на його адміністративній дільниці. Як раптом він побачив підозрілого чоловіка поблизу місцевого дитячого садка. Придивившись, правоохоронець виявив, що зловмисник, пошкодивши вікно закладу, викрав ноутбук та намагався саме втекти зі своєю здобиччю. Поліцейський одразу ж кинувся за зловмисником, затримав його та доставив до поліцейського відділку.

Лиходієм виявився раніше неодноразово судимий за крадіжки чернігівець. Під час перевірки оперативники управління карного розшуку встановили причетність молодика до двох десятків крадіжок з сільських рад, шкіл, дошкільних закладів та фельдшерсько-акушерських пунктів, звідки крав усе, що попадало під руку — від оргтехніки до побутових дрібниць.

За фактами крадіжок відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, скоєна з проникнення у житло чи інше приміщення) — максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років. Зловмиснику повідомлено про підозру, йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь