На дорогах області побільшало вибоїн

Після двох місяців зими на автошляхах області почала проявляти себе ямковість, яка інтенсивно утворюється на дорожньому покритті внаслідок частих коливань температури повітря та перезволоження дорожнього полотна, а також внаслідок недотримання водіями вантажівок вагових норм перевезень. 

Узимку погодні умови дозволяють виконувати лише аварійні роботи холодною асфальтобетонною сумішшю. Наразі планується проведення робіт по ліквідації холодним асфальтобетоном деформацій покриття на  найбільш проблемних ділянках на головних автомагістралях області. Ямковий ремонт гарячим асфальтобетоном для підтримання в проїжджому стані мережі автодоріг буде розпочато навесні за належної плюсової температури повітря.

Також навесні на період відтавання ґрунтів земляного полотна на окремих автошляхах державного значення Чернігівської області, задля недопущення передчасного руйнування покриття,  планується введення обмеження руху вантажного транспорту. Про період його дії, перелік доріг та які саме обмеження по навантаженню Службою автомобільних доріг у Чернігівській області буде повідомлено згодом.

Наразі ж ямковість продовжує виникати. Тривають роботи з встановлення дорожніх знаків для позначення проблемних ділянок доріг. Шановні водії, просимо бути уважними та обережними, обирайте безпечний швидкісний режим та не здійснюйте небезпечних маневрів, проїжджаючи ділянки доріг, вражені ямковістю.

Автор: Прес-служба САД у Чернігівській області

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь