Ніжинська молодь “римувала почуття”

 

 

 

 

21 березня у приміщенні Gangster Pub зустрілися поети та музиканти, молоді і творчі, зацікавлені та активні. Ініціативна група по створенню Молодіжної ради при Ніжинській міській раді вже вдруге проводила музично-поетичний вечір «Коли слова римують почуття» в рамках відзначення Міжнародного дня поезії.

Інформаційна довідка
Всесвітній день поезії – це свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 р. ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.

У дружній невимушений атмосфері розпочала свято пісня відомого українця, патріота Кузьми «Скрябіна» «Старі фотографії», яку виконали організатори та глядачі разом під акомпанемент Дмитра Шкарупи та Олександра Дубінського. Ведучий Костянтин Москаленко перейняв естафету та запросив до слова Валерію Капинос, яка зачитала твори відомих поетів України.
Настрій поетичного вечору підтримав дует, який створився саме під час заходу Олі Пархоменко та Анастасії Гузь.
Поезія, музика, атмосфера злились не на папері, а у житті. Ритміка поетичних рядків вторила мелодіям. Свято продовжили поети Лілія Писаренко, Ірина Малюга..Своєю творчістю вразила Марина Петрик. Варто зазначити, що майже всі поети доєдналися до створення заходу саме під враженням минулорічного поетичного вечору.
Атмосферу єдиного творчого натхнення продовжила юна Анна Жигун, талановита виконавиця. Яскравим прикладом єднання музики та поезії став виступ Дмитра Онищика, стоматолога за професійним спрямування та музиканта, співака у звичайному житті.
Правду свого серця власною поезією розповіла Анастасія Гузь. Учасники мали можливість насолодитися та скласти компанію виконавцю Андрію Шевченку.
Чудовими віршами порадували представники Ніжинської центральної бібліотеки, які активно підтримали ініціативу молоді ще на етапі підготовки. Адже яскравою родзинкою вечору стала тематична фотозона, розроблена за дизайном та підготовлена молодими організаторами.
У залі не було розмежування: глядачі чи учасники. Всі мали можливість висловити те, що було на душі. «Вільний мікрофон» розкрив таланти тих, хто планував все ж спостерігати за дійством, а гра з публікою в миттєві запитання показала, що рівень любові до поезії у ніжинців високий.
Вечір залишив приємні відчуття, для когось, може навіть, мотивацію написати свою поезія, когось надихнув, а хтось запланував опублікувати власну збірку! Звучали відгуки з очікуванням організувати вже ІІІ музично-поетичний вечір «Коли слова римують почуття» уже в 2020 році. Залишається лише сказати «До зустрічі!».

Відділ у справах сім’ї та молоді 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь