Останки ніжинця, який загинув у II світовій війні знайшли під Ковелем. Сьогодні перепоховають

 

 

 

 

Поблизу Ковеля знайшли останки бійців II світової війни. Серед них і ніжинець

Поблизу Ковеля, у ході розкопок було виявлено братську могилу часів Другої Світової війни, де знаходяться останки 61-го бійця. Рештки знайшли навесні члени пошукової експедиції “Відродження” біля села Мощена. Шістьох військових вдалося ідентифікувати. Тож двох із них перевезли на Чернігівщину. Серед них і наш ніжинець Євтушенко Сергій Миколайович, повідомляє сайт «Нежатин».

Про це журналісти видання детальніше розпитали у секретаря міської ради Валерія Салогуба. Він у свою чергу повідомив, що ідентифікували ніжинця по  медалі «За відвагу». Відомо рік народження солдата – 1924. Загинув 1944-го року у 20-річному віці.

Перепоховають його сьогодні, 9 травня, на Овдіївському кладовищі у зв’язку з тим, що там похований його брат. У самого ж Сергія Євтушенка дітей не було, а відгукнулися онучки рідного брата солдата.

Дізнавалась Марина Волинець

Зазначимо, що у лісі поблизу Ковеля вже не вперше виявляють останки загиблих солдатів. За останні 7 років тут перепоховали понад дві сотні радянських воїнів, які брали участь у боях із нацистами 1944 року. Але, на думку краєзнавців, у цих лісах можуть лежати кілька тисяч жертв війни, імена яких досі залишаються невідомими.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь