Жінка віддала шахрайкам більше 20 тисяч гривень

 

 

 

 

У Бурівці Городнянського району одна з мешканок (їй за 50) попалася на гачок до заїжджих циганок.
Це сталося 15 жовтня близько 18 години вечора. Вона з батьком (чоловіка вдома не було) сиділа на лавці біля будинку. Поруч зупинилися старі «Жигулі» (ВАЗ-2106) жовтого кольору. У салоні було двоє чоловіків і дві жінки. 
Розмову, яка зав’язалася циганки швидко і вміло перевели в потрібне русло – про наведену порчу, хвороби, загрозу для сім’ї і т.п.
Для зняття порчі вирушили в будинок. Дідусь – слідом. Але ворожки його прогнали. Це і стало їх «проколом». Тому що чоловік не був одурманений їх чарами і завбачливо записав номер машини, що стало в нагоді, коли його дочка відійшла від циганського гіпнозу і зрозуміла, що віддала шахрайкам всі заощадження – більше 20 тис. грн.
Постраждалі звернулися у Городнянське відділення поліції, яке блискавично розіслало орієнтування – не минуло й години, як чернігівські патрульні зупинили старі жовті «Жигулі» з вказаним номером, в яких були виявлені вкрадені гроші.
Одна з пасажирок (їй – 43) виявилася мешканкою Ніжина, інша, 49-річна, – Шостки Сумської області. Обидві раніше судимі.
Тепер їм світить від 3 до 6 років позбавлення волі (ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України).
Це далеко не перший випадок ромських гастролей в Бурівці.
– У Раї Тимощенко винесли навіть подушки, – згадують про одну з резонансних крадіжок селяни.
Про останню потерпілу не пліткують і не засуджують, що «повелася», вважаючи, що таке може трапитися з кожним.
Фахівці пояснюють механізм дії циганських чар так: шахрайка відключає у жертви ліву півкулю мозку, яка відповідає за оцінку ситуації та контроль за поведінкою.

Методи відключення різні: від м’якого погладжування долонь (гойдається свідомість) до монотонного і швидкого бурмотіння (перевантажується мозок). В результаті у жертви деякий час працює тільки права півкуля, відповідальна за почуття і уявлення. Людина перестає оцінювати реальність, піддавшись емоціям, і нею стає легко маніпулювати.

Тому психологи радять не дозволяти незнайомцям торкатися до себе, не дивитися їм в очі, не вступати в розмову. А якщо це вже сталося, чіплятися до кожної їхньої фрази (задавати питання, висловлювати сумніви), вести себе нестандартно (кричати, стрибати і т. п.).
P.S. Говорячи про ромів, автор не підтримує будь-яких расистських ідей або етнічних упереджень.
mynizhyn.com за матеріалами Анни Єфименко, «Гарт» №43 (2951) від 24 жовтня 2019, gorod.cn.ua
Фото з мережі

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь