Оскільки Росія готується припинити транзит газу до Європи Чернігівщина, як прикордонна область, може відчути наслідки першими. Тому до такої ситуації треба бути готовими – вирішив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко і провів нараду з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Маємо розглянути всі можливі варіанти розвитку подій на випадок зниження тиску в системах газопостачання області. Повинні визначити та відпрацювати алгоритм дій органів влади та відповідних служб, щоб забезпечити стабільну роботу об’єктів критичної інфраструктури, функціонування підприємств, закладів з цілодобовим перебуванням людей» – сказав очільник виконавчої влади області.

Керівники «Чернігівгазу», «Облтеплокомуненерго», «ТехНова» (орендарі ТЕЦ) доповіли, що до критичної ситуації готові. Такий досвід Україна вже мала у 2009 році. Проведений аналіз тодішніх помилок має упередити їх повторення знову.

Голова обласної адміністрації дав доручення підготувати план реагування на надзвичайну ситуацію у випадку припинення Росією транзиту газу.

Василь ЧЕПУРНИЙ,

Джерело: golos.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.