Ніжинка поділилась рецептом куті, яку готувала для турецького чоловіка

Цьогоріч готувала кутю 35-річна Ірина Стребкова з Ніжина. Іра — учасниця популярного телешоу «Зважені та щасливі» на каналі «СТБ». Майже півтора року як вийшла заміж за Сєчкіна Ірогула і переїхала до Туреччини. А у грудні цього року у пари народився первісток.

— Моя улюблена крупа в Туреччині — булгур (це крупа з обробленої окропом, висушеної і подрібненої пшениці), — пише по інтернету Ірина. — Готую її по-різному. Але на Різдво спробую приготувати солодкий булгур із медом, ізюмом, горіхами, додам і маку. Буде і в нас смак Різдва.

Рецепт від турецької дружини:

Булгур — 0,5 склянки,
вода —1,5 склянки,
мед — 2 столові ложки або за смаком,
волоські горіхи — 50 грамів,
мак — 30 грамів,
родзинки —50 грамів.

Промиту крупу покладіть в невелику каструлю і залийте водою. Потім доведіть до кипіння. Варіть булгур до готовності на повільному вогні, близько 15 хвилин. Рідина повинна повністю випаруватися, а зерна — розбухнути й стати м’якими. Зніміть каструлю з вогню і дайте каші трохи охолонути.

Тим часом підготуйте інші інгредієнти. Родзинки залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, а родзинки розкладіть на кухонному рушнику, щоб вони добре просохли. Мак також залийте окропом, але залиште вже на 30 хвилин, накривши кришкою. Після цього відкиньте на сито, а потім подрібніть блендером до появи макового молочка. Волоські горіхи підсушіть на сухій сковорідці або в духовці, а потім дрібно наріжте. У теплий булгур додайте мед, родзинки, горіхи й мак. Ретельно змішайте, щоб всі інгредієнти поєдналися між собою.

Марина Забіян, «ВісникЧ» №1 (1755) від 2 січня 2020

Фото зі сторінки ФБ Ірини Стребкової

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *