Телеглядачі Чернігівщини скоро залишаться без доступу до головних каналів

 

 

 

 

Чотири найпотужніші медіагрупи України з 20 січня закодують 23 свої телеканали, які частина українців «ловила» через супутник.

Мотивують цей крок захистом авторських прав. 1+1, Україна, Інтер, СТБ, Новий, АйСіТіВі, НТН, Піксель, Бігуді, Мега тощо вже зовсім скоро можуть виявитися недоступними. «Як оголошували ці чотири провідні медіагрупи, з 20 січня вони планують кодувати сигнал на перегляд 23 телепрограм. Тобто людям треба буде вносити певну абонентську плату»,- Ірина Сенченко, представник Національної ради в Чернігівській області. Щоб продовжувати перегляд цих каналів, необхідно заплатити. По-перше, придбати спеціальний тюнер-декодер вартістю понад тисячу гривень. По-друге, щомісячний платіж . Мінімальні суми – від 70 до 90 гривень на рік. Але можливі зміни в бік збільшення. Звертатися треба до одного з двох провайдерів.

«Це такі провайдери, як «Віжен ТБ» та «Екстра ТБ»,- Ірина Сенченко, представник Національної ради в Чернігівській області.

У Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення застерігають – такий крок може послабити інформаційну безпеку України, адже канали країни-агресора залишаться доступними. Проте впливати на приватні канали вони не в змозі.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

За матеріалами cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь