Шкільне нововведення: замість уроку фізкультури – вправи для здорового хребта

 

 

 

 

Львівські школи в черговий раз здивували своїми грамотними ініціативами. Цього разу йдеться про нововведення, яке буде формувати  у школярів правильну поставу та захистить дітей від розвитку хвороб хребта.

Суть нововведення

Один раз на тиждень замість класичного уроку фізкультури для львівських школярів проводять урок правильної постави. Це нововведення вже реалізовано в 30 школах Львова. Для виконання задуму в школах було закуплено відповідний спортивний інвентар, кошти на який виділили з міського бюджету. А вчителі фізкультури вже пройшли багатогодинні тренінги. На уроках учителі відпрацьовують комплексний підхід – дітей навчають вправ на гнучкість, укріплення м’язів спини, суглобів та профілактики плоскостопості.

Варто замислитися

Цей вдалий досвід варто перейняти школам інших міст та регіонів. Адже викривлення хребта – катастрофічна проблема для сучасних школярів. Проблеми з поставою тягнуть за собою численні проблеми зі здоров’ям:

  • регулярний головний біль,
  • дитяча мігрень,
  • проблеми із зором,
  • низький артеріальний тиск,
  • неправильне формування зубного ряду.

Через викривлення хребта внутрішні органи займають неправильне положення та знаходяться під постійним тиском, блоком. А це вже причини для розвитку більш серйозних хронічних недугів, які дають про себе знати в старшому віці.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь