Коронавірус в Україні і світі: що відомо на 16 березня

 

 

 

 

В Україні можуть посилити обмеження на час карантину через коронавірус

Україна і світ продовжують боротися з поширенням коронавіруса. Країни оголошують режим НС, закривають кордони і намагаються мінімізувати наслідки вірусу. Детальніше про те, що відбувається в Україні та інших країнах 16 березня – в матеріалі РБК-Україна.

Посилення обмежень по Україні

У МОЗ закликають переглянути і посилити діючі обмеження, а саме:

  • зміну графіка громадського транспорту;
  • обмеження пересування всередині країни;
  • обмеження на зібрання людей – не більше 10 осіб;
  • закрити на час карантину ТРЦ і заклади громадського харчування.

Ці обмеження можуть бути прописані в законопроекті, який готує МОЗ. Для того, щоб вони вступили в силу, за відповідний документ має проголосувати Верховна Рада.

Нагадаємо, що в Україні з 12 березня по 3 квітня оголошено карантин. У зв’язку з цим всі освітні заклади призупинили навчальний процес. Керівникам підприємств рекомендовано перевести по можливості співробітників на віддалену роботу. Заборонені масові заходи за участі більше 200 осіб.

Більше жорсткі обмеження введені в Чернівецькій області та Радомишлі Житомирської області, де був оголошений режим НС. Там закриті всі магазини і ринки, крім продуктового сектора, обмежено рух громадського транспорту, закриті всі ресторани, кінотеатри і ТРЦ.

Крім того, всі заклади торгівлі закривають з 16 березня у Львові. Виняток – продуктові магазини, аптеки та заправки. В Одесі також з сьогоднішнього дня закривають всі заклади громадського харчування і непродовольчі магазини.

Які обмеження вже введені в різних країнах

Щоб запобігти поширенню коронавіруса і мінімізувати його наслідки, ряд країн вже ввели обмеження на пересування по країні, перетин кордону, оголосили карантин або режим надзвичайного стану.

Італія – заборонений в’їзд іноземцям; обмежено пересування між населеними пунктами; закриті навчальні заклади, кіно, театри, музеї, спортивні споруди, дискотеки, паби; заборонені масові заходи; закриті всі торгові точки, крім продуктових і аптек; скорочена робота громадського транспорту.

Іспанія – режим НС; заборонений в’їзд іноземцям; обмежено переміщення по країні; виходити на вулицю можна тільки за покупками, для переміщення на роботу та для догляду за літніми людьми чи дітьми; закриті всі школи, кіно і театри, бари, ресторани і другорядні магазини.

Литва, Латвія, – заборонений в’їзд іноземцям; карантин; закриті школи та інші освітні установи; закриті кінотеатри, театри, музеї, спортзали.

Естонія – режим НС, заборонений в’їзд іноземцям; карантин; заборонені публічні заходи і зборів; закриті школи та інші освітні установи; закриті кінотеатри, театри, музеї, спортзали.

Португалія – закриті всі освітні установи; обмежена робота ТРЦ; максимальна місткість ресторанів зменшена на третину.

Франція – заборонені масові заходи; закриті всі магазини, окрім продуктових, бари, ресторани

Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія – режим НС; закрито кордон для іноземних громадян.

США – заборона на в’їзд громадянам ЄС і людям, які менше ніж 14 днів тому перебували в країнах ЄС; обмежений в’їзд британцям і ірландцям;

Норвегія – іноземці без виду на проживання будуть вислані з країни

Великобританія – розглядається карантин на дуже тривалий період для людей старше 70 років (заборона на вихід з будинку і прийом гостей)

Польща, Данія – заборонений в’їзд іноземцям

Кількість тих, що заразилися у світі зростає

Станом на 16 березня у світі зареєстровано понад 162 тис. випадків зараження коронавірусом. Більше всього – у Китаї та Італії. На третьому місці – Іран, на четвертому – Південна Корея, на п’ятому – Іспанія. В десятку країн з найбільшою кількістю випадків входять Німеччина, Франція, США, Швейцарія та Норвегія.

Коронавірус в Україні і світі: що відомо на 16 березня

У Китаї через коронавірус загинуло понад 3 тис. осіб, в Італії – понад 1,4 тис., в Ірані – понад 720.

Джерело: РБК-України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь