COVID-19: Україна отримає допомогу в $58 мільйонів. На що вони підуть?

 

 

 

 

Гроші підуть за двома планами – допомога в закупівлі ліків та обладнання, а також підтримка українців, які проживають на сході країни.

Всесвітня організація охорони здоров’я, ЮНІСЕФ по Програмі розвитку ООН та МОЗ готують для України допомогу в боротьбі з коронавірусом. Про це повідомив представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, буде два плани з бюджетом близько $38 млн і $20 млн.

“Фактично, зараз всі держави орієнтуються на рекомендації ВООЗ, яка говорить, що для стримування коронавірусу потрібно: а) обмінюватися інформацією; б) нарощувати обсяги тестування інфікованих для розуміння загальної епідеміологічної ситуації; в) ізолювати тих, з ким контактував хворий; г) об’єднати зусилля держави і населення, оскільки це проблема носить уже не тільки медичний характер, а й соціально-економічний. Якщо йдеться про конкретну підтримку, то зараз спільно з ВООЗ, ЮНІСЕФ, Програмою розвитку ООН та МОЗ для України розробляється два плани допомоги з бюджетом близько $38 млн і $20 млн”, – сказав Кислиця.

Він зазначив, що перший план передбачає допомогу в закупівлі ліків та обладнання, посилення координації на місцях і забезпечення професійного аналізу ситуації в країні. Другий план буде направлений на підтримку українців, які проживають на сході України.

“В умовах загострення епідемкризи ми не можемо забувати про верстви населення, які є найбільш уразливими. Якщо хто не знає, на початку року ООН затвердила План гуманітарного реагування для України в розмірі близько $162 млн. Розуміючи, що потреби зараз будуть рости, ми плануємо залучити ще $20 млн на боротьбу з поширенням Covid-19”, – зазначив Кислиця.

Раніше повідомлялося, що в Китаї завантажили літак ЗСУ. Борт прибуде до Києва 22 березня. Він доставить з КНР експрес-тести, маски, апарати ШВЛ та інші засоби для боротьби з COVID-19.

Джерело: ua.korrespondent.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь