Одеському студенту не віддають диплом без хабара — він вирішив заплатити її монетами

 

 

 

 

У Чорноморську (раніше Іллічівськ) Одеської області громадські діячі збирають 700 гривень монетами 1, 2 і 5 гривень. Гроші призначені співробітникам місцевого морського коледжу, які відмовилися видавати диплом 17-річному випускникові.

Як передає Zavtra, подробиці повідомляє Думская.

За словами активіста організації «Чорноморська громада» Анни Хлистун, перший раз випускник звернувся до громадським ще в лютому. Тоді від нього та інших учнів почали вимагати по 400 гривень «на ремонт гуртожитку». Підозрілим студентам здалося те, що гроші потрібно було перерахувати на картку.

Активісти перевірили її, виявилося, що це особистий рахунок викладача, який до госпрозрахункової діяльності ПТУ не має ніякого відношення.

 

У підсумку студент платити не став. Нещодавно він три місяці проходив виробничу практику на підприємстві, яке знайшов самостійно. Однак приймати звіт про практику в коледжі відмовилися – настійно попросили здати по 100 гривень за кожен місяць практики, до того ж згадали «борг» за гуртожиток.

Зараз студенту озвучили ультиматум: погрожують не підписувати обхідний лист і не видавати диплом, поки не заплатить 700 гривень. Одночасно з цим педагоги відмовляються повертати атестат про базову загальну середню освіту, який зберігається в установі.

«Дійшло до того, що викладачка дзвонить мамі випускника, яка мешкає у смт, і вимагає гроші. Мати каже, що грошей немає. Вона працює в лісгоспі, під час карантину підприємство закрилося, людям давали працювати по дві години. Виплатили зарплату дровами. У родини немає грошей», — розповідає активістка.

Активісти звернулися в поліцію, але ніякої допомоги від правоохоронців, — там кажуть, що про побори в коледжі чули давно, але довести щось важко.

Активісти пишуть заяви в прокуратуру, Міністерство освіти і Одеський національний морський університет, чорноморський коледж є підрозділом вузу.

Щоб відстали від хлопця, активісти придумали цікаву акцію — все-таки дати хабар викладачу, але монетами. У найближчі дні дрібниця будуть збирати в усіх навчальних закладах міста. Зараз в скарбничці приблизно 50 гривень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь