Проблемну каналізацію ніжинці перетворили в міні-ставок

 

 

 

 

“Будинок з привидами” в Ніжині вже став відомим на всю Україну. Овіяний легендами і таємницями він став своєрідною візитівкою міста. Ось лише за цим всім ховається й інша історія.

Побувавши у дворі будинку, журналісти сайту “Нежатин” звернули увагу на міні-ставок, який поріс комишами таа прикрашений декораціями. Але, коли дізнались, що ставок, то не запланована окраса двору, а вимушена, були здивовані.

У бидинку загалом проживає близько 50 чоловік.

Жителька Тетяна розповідає: “У нас є одна каналізація, проте її замало. Все розтікалося по двору, і це було для нас великою проблемою. Оскільки власним коштом нам не підсилу облаштовувати додаткову каналізацію, ми зробили її аналогію. Викопали ямку, і вода збирається тепер в одному місці. Оскільки це стало схожим на меленьке озерце, вирішили оздобити, щоб мало естетичний вигляд”.

До міської ради щодо облаштування каналізації бюджетним коштом жителі будинку звертались. Отримали відповідь  – можливо лише за умови співфінансування. Проте фінансове питання досі залишається відкритим, а туристи, заходивши в рамках екскурсії у двір “будинку з привидами” бачать миле озерце, яке вже вписалось в загальну картину…

Підготувала Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь