Українським школярам можуть офіційно заборонити користуватися смартфонами в школах

У Верховній Раді з’явився цікавий законопроект, який вносить заборону на використання телефонів і інших розважальних гаджетів на території шкіл під час занять. Пропозиція поки знаходиться в черзі на розгляд, до нього державні службовці приступлять на наступному слуханні.

Відповідно до думки авторів законопроекту, сучасні школярі сильно страждають через відволікаючий вплив гаджетів, тому не засвоюють матеріал на уроках і недостатньо відпочивають на перервах. Деякі депутати впевнені, що згубний вплив ігор і соціальних мереж заважає дітям вчиться, тому в приміщеннях школи вони повинні бути позбавлені даного відволікаючого чинника.

«Інтернет – це відмінна база для розвитку і самовираження, проте його надлишок може негативно позначитися на рівні навчання дітей. Коли у них в руках телефони і на перерві, і на заняттях, школярі не присвячують час спілкуванню з однолітками, їх зір псується, а навчальний матеріал не засвоюється. Тому тут має спрацьовувати правило – все повинно бути в міру», – говорить законопроект.

діти зі смартфонами

Якщо закон буде прийнятий, то учні не зможуть використовувати будь-які гаджети під час занять і перерв. Це поширюється як на самих школярів, так і вчителів, які також повинні присвячувати час своїм підопічним, а не соціальним мережам. Винятком є шкільне обладнання, а також діти з особливими освітніми потребами.

На даний момент документ знаходиться на розгляді у Верховній Раді, його доля буде відома найближчим часом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь