Я правильно “сидіти” на дієті, аби схуднути

 

 

 

 

Щоб дієта не була виснажливими ​​тортурами, але при цьому реально допомогла схуднути, важливо правильно до неї підготуватися. Дієтолог розповіла нам, як це зробити, а також про те, які основні помилки вам шкодять.

Ми звикли сідати на дієту з понеділка або в перший день місяця, року або просто раптом і несподівано. Але насправді до неї важливо правильно підготуватися – не тільки морально, а й фізично. Так ви не будете кидатися в крайності, дієта не принесе шкоди здоров’ю, а результат вас порадує і залишиться надовго.

Виміряйте склад тіла

Перш, ніж починати худнути, важливо визначити кількість зайвої ваги, яка заважає людині ходити, виглядати краще, носити улюблений одяг або позбутися від задишки і відчуття тяжкості під час руху. Виміряти склад тіла дозволяє біоімпедансометрія. Дане дослідження визначає реальну кількість жирової, м’язової маси і водний баланс. Таким чином дані заміри надає нам реальні дані щодо кількості жирової маси, від якої людині потрібно позбутися. При схудненні важливо зберігати м’язову масу, яка в нашому організмі виконує роль біоенергетичної тканини. При будь-якому бажанні худнути важливо знати, яка кількість жиру в твоєму організмі є зайвою.

Заведіть щоденник харчування

Вимірявши склад тіла, потрібно проаналізувати своє харчування. Протягом тижня записуйте, що, в який час і в якому обсязі ви з’їли або випили. Методично вносьте цю інформацію в свій телефон або зошит, враховуйте навіть яблуко або цукерку, якою вас пригостив колега. Найкраще показати цей щоденник дієтологу. Спеціаліст розповість, як потрібно аналізувати продукти і за якими критеріями. Таким чином ви зможете співвіднести обсяги їжі, що поглинається з природними потребами свого організму.

Не поспішайте в спортзал

Звичайно, фізичні вправи під час зниження ваги також важливі. Однак потрібно розуміти, що, якщо у людини, яка вирішила схуднути, не правильно побудований процес харчування, навіть інтенсивні тренування в спортзалі не принесуть бажаного результату, але додадуть проблем. Справа в тому, що при незбалансованому харчуванні, коли організм недоотримує основні поживні речовини, в спортзалі людина втратить не жирову масу, а м’язову. Тому спочатку сформуйте свій раціон, а тільки потім приступайте до фізичної активності, рівень якої повинен бути не виснажливим і інтенсивним, а таким, в якому приємно і комфортно займатися саме вам. Спалювати жир необхідно за допомогою кардіо і аеробних навантажень.

Знайдіть свою мотивацію

Відповідайте максимально чесно самій собі – для чого ви хочете схуднути, які ваші очікування, що буде, коли ви досягнете цього результату. Свої відповіді ви можете записати або навіть проілюструвати – все залежить від того, як вам зручно сприймати інформацію. За кожен хороший результат обов’язково похваліть себе. Хваліть за усвідомлену відмову від улюбленої булочки або бутерброда з ковбасою перед сном.

У будь-якій програмі по зниженню ваги неминучі зриви. Не потрібно боятися їх, картати себе за слабкість. Важливіше розібрати кожен зрив, його причину і можливість уникнути спокус в майбутньому, щоб продовжити свій шлях до бажаної мети.

Не чекайте дива

Важливо розуміти, що процес схуднення – це тривала історія, в якій ти втрачаєш вагу поступово, без ривків і марафонів. Правильне зниження ваги, яка не завдає шкоди твоєму організму і не піддає його стресу – це 500 грам жирової маси в тиждень. Як правило, оптимальне зниження ваги відбувається протягом 3, 6 і більше місяців, в залежності від кількості жирової маси в вашому тілі.

Основні помилки

Часто в бажанні швидше скинути вагу люди заганяють себе в жорсткі рамки – переходять на фрукти, овочі і воду, прибирають з раціону м’ясо, «морять» себе грейпфрутами або лимонної водою, низькокалорійним харчуванням – і позбавляють свій організм збалансованого харчування, в якому кожного дня повинні бути білки, клітковина, правильні жири і навіть правильні вуглеводи. Найприкріше, що після таких дієт, як правило, зайві кілограми знову повертаються.Це відбувається, тому що незбалансоване харчування призводить до втрати м’язової тканини, але не жирової. Виходить, що, обмежуючи себе одним продуктом або одним видом продуктів, ви позбавляєте свій організм необхідної енергії, яка, в тому числі, повинна спалювати наш жир протягом дня.

Відмова від радощів ні до чого не приведе

У гонитві за мрією не підривайте своє здоров’я і не позбавляйте себе радості і користі різноманітної їжі. Шукайте інформацію про продукти та їх властивості, обговорюйте користь і шкоду банана або спіруліни з дієтологом. Дізнайся, що правильний жир у вигляді авокадо, горіхів або оливкової олії допомагає утримувати вагу, а білий хліб і білий рис підвищують в крові інсулін, який, як відомо, має властивість утримувати жир. Уважно читайте склад продуктів. Для вашої мети не будуть працювати «дієтичні», «зелені», «органічні» продукти, в складі яких цукру більше 40 грамів, або кількість натрію в яких перевищує денну норму. Не цурайтеся макаронних виробів з цільної пшениці. Маючи складний вуглеводний склад, макарони з такої пшениці будуть допомагати спалювати жир і постачати вас енергією на весь день. Снідайте, щоб протягом всього дня залишатися бадьорою і дотримуватися природнього метаболічного процесу.

 

Джерело: wona.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь