Новий антирекорд по виявленню коронавірусу серед ніжинців

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 23 листопада в області зафіксовано 563 нових випадків COVID-19.

ПЛР-дослідження підтвердило захворювання у 100 чернігівців, 105 ніжинців, 5 прилучан, 56 жителів Борзнянського району, 46 – Чернігівського, 49 – Менського, 44 – Варвинського та 41 – Ріпкинського. 28 інфікованих у Бобровицькому районі, 27 – у Козелецькому, 19 – у Сновському, 16 – у Срібнянському. По одному хворому виявлено у Ніжинському, Носівському та Корюківському районах, 11 – у Городнянському, семеро – у Семенівському та шестеро – у Куликівському. З них 17 осіб госпіталізовані, решта лікується амбулаторно.

На жаль, маємо один летальний випадок. Від основного захворювання, але з супутнім діагнозом коронавірус, померла 58-річна жінка з Прилуцького району. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлої.

За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужали 115 осіб. З них 33 чернігівців, 17 ніжинців, 11 жителів Сосницького району, 9 – Куликівського, 6 – Ніжинського, 5 – Корюківського. По вісім одужавших у Менському і Чернігівському районах, по сім у Козелецькому і Ріпкинському, четверо у Носівському. З них 29 хворих перебували на госпіталізації.

Загалом на Чернігівщині 15 007 випадків інфікування COVID-19, з них:

  • 6734 пацієнти одужали;
  • 7433 – лікується амбулаторно;
  • 575 – перебуває на госпіталізації у медзакладах;
  • 238 летальних випадків;
  • 27 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 354 ПЛР-досліджень. 640 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

– Ситуація із забезпеченням медичною допомогою хворих на COVID-19 не проста, але контрольована. В області для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою створено 1237 ліжко-місць. Маємо планомірний графік розширення ліжкового фонду та забезпечення лікарень киснем. На сьогодні виділяються необхідні кошти на забезпечення лікарень необхідними медикаментами та обладнанням, – повідомив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь