Природна аномалія в Чорнобилі

 

 

 

 

Досить незвичайне природне явище можна було спостерігати в Чорнобильському Радіаційно-екологічний біосферному заповіднику. Прямо посеред зими раптово почала розпускатися верба. Фотографіями природної аномалії поділилися в групі заповідника в Facebook.

Така поведінка рослини зовсім не типово для зими. Однак з огляду на дуже теплу погоду, яка тримається вже досить довго, можна сказати, що рослина переплутала сезони. В основному верба, або як її ще називають — червонолозу, починає цвісти у квітні або на початку травня. За умови, якщо вночі температура повітря буде близько нуля, а вдень вище нуля, верба почне розпускатися в незалежності від пори року. Зазвичай рослина завжди прокидається після холодів, ранньою весною. При цьому на пагонах розкриваються пухнасті нирки.

Нагадаємо, що деякий час тому на півдні України, в місті Миколаїв, також сталася природна аномалія. Напередодні Нового року зацвіли розмарин, календула, троянди та хризантеми. Біологи пояснили таке явище нетиповою температурою повітря для зими. Однак такі сюрпризи природи можуть дуже нашкодити рослинам. Якщо вони зацвіли повторно, що дуже небажано, то навесні воно вже цвісти не буде.

Джерело: http://vsviti.com.ua/news/121938

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь