Ніжинці, а чим ви підгодовуєте пернатих зимою?

Птахи найважче переживають морози. Якщо ви починаєте підгодовувати дрібних пташок, то ні в якому випадку не кидайте це заняття. Бо привчені дрібні пташки втрачають багато енергії на перельоти. У мороз їм важко літати від порожніх до порожніх годівниць. Замерзають і гинуть.
Ніколи не годуйте птахів хлібом, пшоном, смаженим насінням, солоними та копченими продуктами! Ці продукти дуже шкідливі для пернатих, і можуть привести їх до смерті!
Хліб має властивість збільшуватися в об’ємі від вологи, також він здатний до бродіння, і призводить до закупорки органів травлення птахів.
Безумовно, взимку птахи потребують жирної їжі, такої як м’ясо і сало. Проте ні в якому разі це не повинні бути солоні продукти, так як така їжа може погубити маленьких істот, провокуючи в них зневоднення та інтоксикацію у вивідних органах.
М’ясо, сало і жир слід давати в чистому вигляді.
Не можна давати чорний хліб – це продукт, виготовлений на житньому борошні, може викликати у птахів розлад і їх до загибелі. Солі в чорному хлібі багато, а вона так само призводить до порушення роботи нирок і печінки у птахів.
Житній хліб може заграти в зобу у птахів і вбити їх, так як дріжджів в ньому набагато більше, ніж у пшеничному.
Що не можна додавати в годівницю:
Солоні продукти
Смажену їжу
Гостру їжу
Кислі продукти
Цитрусові (навіть шкірку)
Шкірка і плоди бананів
Молоко
Смажені горіхи
Пряні продукти
За матеріалами Кп ЖЕК -10 Chernihiv
Фото з мережі
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь