Київ і локдаун: метро ганяють порожнім, ціни на таксі злетіли втричі

 

 

 

 

Порожні автобуси і метро та захмарні ціни на таксі: як кияни намагаються потрапити на роботу під час локдауну.

Цей допис – це біль киян та жителів столичної агломерації.

Якщо минулого року влада своїми рішеннями закрила майже все (та й громадяни боялись коронавірусу), то тепер все інакше. Треба за щось жити, тож треба працювати. Та й на дистанційну роботу все не переведеш. Отож, із запровадженням спецперепусток у Києві настав транспортний колапс.

Як відомо, 5 квітня в Києві запровадили суворі обмеження для метрополітену та всього наземного громадського транспорту. Користуватися ними тепер можуть лише власники спеціальних перепусток – працівники критично важливої для міста інфраструктури. Але навіть такі пасажири мають займати в салоні не більш як 50% від технічної місткості транспорту.

Але за нашою інформацією, навіть працівники медичних закладів (а це критично важлива інфраструктура під час пандемії) не всі отримали перепустки. Всі вихідні, ті кому конче потрібно на роботу, намагалися купити через інтернет підробки, або маючи скан оригиналу самостійно надрукувати спецперепустку. Інші ж почали шукати водіїв з якими збігався маршрут “дім-робота”.

Що маємо на ранок першого дня локдауну в Києві? За свідченнями багатьох киян, громадський транспорт їде майже порожній. А от багато машин максимально заповнені пасажирами (ідеально для COVID-19). Ну й очікувано (https://censor.net/ua/n3257613), що ціни на таксі в Києві різко зросли приблизно втричі. Водночас з передмістя служби таксі виставляють вартість приблизно у тисячу гривень і більше.

“Я їхав мостом Патона і заглядав в кожну маршрутку і кожен автобус. Їдуть порожні маршрутки.Їдуть порожні автобуси. Їде пусте метро. Зате, забиті таксі. Це нормально. Ажіотаж у всьому світі викликає зростання цін. Тільки ніде в світі причиною штучного ажіотажу не виступає тупість влади”, – написав власник мережі магазинів медичного обладнання Олексій Давиденко. Його працівникам теж не видали перепустки, пише Цензор.

Подібний “експеримент” поставили і в Чернігові. Власникам кав’ярень лишилися лише обов’язки – оплачувати оренду і кредити.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь